Nå er det duket for vandring på gravlunden igjen

I oktober har Hålogaland Teaters «Takk for alt» fylt Tromsø gravlund med liv. Nå plukker Per Helge Nylund opp tråden.

GÅR IGJEN: Per Helge Nylund har gjort en mørk aften på en gravlund med døden som tema til virkelig populær lørdagsunderholdning i Tromsø. I år blir det imidlertid kun to vandringer.  Foto: Henric Agné

nyheter

Per Helge Nylund, formidlingskonsulent ved Norges arktiske universitetsmuseum, har i en årrekke arrangert gravlundsvandringer på Tromsø gravlund. Nå er det duket for en ny runde, men i år blir det kun to vandringer og dem på samme dag.

Lørdag 6. november, på allehelgensaften, inviterer han nemlig publikum med seg på tur gjennom gravlunden klokken 18.00 og klokken 20.00.

– Her blir sjukdom og tragedie, utholdenhet og mot, uhell og overtro, død og elendighet i alle kategorier. Jeg kan ikke love dere noe annet, og at jeg med klar røst og tent lykt vil lose dere relativt trygt gjennom det hele på en times tid. Heldigvis serverer Tromsø Gravlunds Vel kaffe og kaker i kapellet etterpå, sier han.

Vandringene begynner foran kapellet midt på gravlunden.

«Det koster ingen ting mer enn litt årvåkenhet og noen frysninger på ryggen, men du kan gjerne støtte Tromsø Gravlunds Vel med en skjerv etterpå, eller tegne medlemskap i foreninga som bidrar til at kulturarven på denne særlig spesielle gravlunden tas vare på», skriver Tromsø internasjonale kirkefestival, som arrangementet er en del av, på sin Facebook-side.