VG: Tromsø vil anbefale koronameteren fra i dag

ANBEFALINGER: Ordfører Gunnar Wilhelmsen sier til VG at det torsdag blir anbefalt å bruke munnbind, holde koronameteren og ha hjemmekontor.  Foto: Robin Andersen

nyheter

Ordfører Gunnar Wilhelmsen sier til VG at Tromsø kommer med flere lokale anbefalinger under dagens pressekonferanse klokken 11.00. Ifølge Wilhelmsen blir det ikke vedtatt noen tiltak, kun anbefalinger.

– Vi kommer til å anbefale bruk av munnbind, meteren og hjemmekontor, sier Wilhelmsen til VG.

Den nasjonale anbefalingen om å holde én meters avstand ble opphevet tidligere i høst, men etter en stor smitteøkning i Tromsø den siste måneden har det igjen blitt aktuelt med smitteverntiltak.

Smittevernoverlege Trond Brattland opplyste onsdag til iTromsø at kommunen var i tett dialog med både Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet i forbindelse med smitteøkningen.

– Dersom vi konkluderer med tiltak så er det fordi vi har konkludert med at befolkningsimmuniteten i Tromsø ikke er tilstrekkelig, til å leve med viruset uten tiltak. Da betyr det at vi må ha mer immunitet, sa Brattland til iTromsø onsdag.

Han la samtidig ikke skjul på at det var fare for at det ville komme anbefalinger.

– Det kan komme, det er helt åpenbart en mulighet for det, opplyste Brattland og la til at dersom det blir innført nye tiltak i Tromsø så vil de potensielt kunne vare i veldig lang tid.

– Innfører vi tiltak er det med et langt perspektiv, det er ikke for å slå ned et utbrudd sånn som tidligere. Kanskje helt til våren.