Stem på Årets Tromsøværing:

– Mange i kulturbransjen har lagt ned mye innsats under koronaen, uten å få så mye i retur

Selv om primus motor Anette Walle gikk bort i vår, har The North Country Fair gjennomført både festival og en rekke konserter denne høsten.

MUSIKK-ILDSJELER: Konsertarrangør The North Country Fair, her representert ved Ole Máhtte Scheie Anti (til venstre) og Tor Thomassen er nominert til Årets Tromsøværing.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Konsertarrangøren The North Country Fair har vært særdeles aktiv i Tromsø de siste årene.

På idealistisk basis har ildsjelene hentet en lang rekke anerkjente og prisvinnende artister innen americana-, country-, folk- og rocksjangeren til Tromsø. Å bli nominert til Årets Tromsøværing kom allikevel som et lite sjokk for arrangørgjengen.


Stem på Årets tromsøværing

Her kan du stemme på den du mener fortjener å bli Årets tromsøværing 2021.


– Det var mange gode kandidater, så det var veldig hyggelig å bli nominert. Jeg registrerer at vi er det eneste kulturnavnet på lista, og vi representerer dermed en stor kulturbransje i byen, der mange har lagt ned mye innsats under koronaen – uten å få så mye i retur, sier Ole Máhtte Scheie Anti.

Forening av Tromsø-musikere

Etter at primus motor Anette Walle døde i april, bestemte hennes samboer Anti og vennen Tor Thomassen å videreføre The North Country Fair uten Walle. I februar feirer de syvårsjubileum.

– Nominasjonen er en anerkjennelse av jobben som er gjort av foreninga. Selv om dette ikke går på person er nominasjonen ekstra spesiell nå som Anette har gått bort, i tillegg til grunnlegger Henry Johnsen – som gikk bort i 2016, sier Anti.


Ole og Tor viderefører festivalen: – Anette vil selvsagt være i tankene våre

I helga arrangeres den andre utgaven av The North Country Festival. Det blir spesielt på flere måter for Ole Máhtte Scheie Anti og Tor Thomassen.


Arrangørgruppas øvrige medlemmer er grunnlegger Tor Thomassen, pluss Espen Jenssen, Vilde Bye og Håvard Stangnes. Alle fire er Tromsø-baserte musikere.

NORTH COUNTRY-GJENGEN: Fra venstre: Vilde Bye, Håvard Stangnes, Ole Máhtte Scheie Anti, Tor Thomassen og Espen Jenssen.   Foto: Michael Wold

Har satt planene på vent

The North Country Fair har arrangert en del konserter etter «gjenåpningen» nå i høst, deriblant en heidundrende avvikling av todagersfesten The North Country Festival på Driv.

– Årets siste konsert fra oss blir Malin Pettersen, som spiller på Blårock førstkommende torsdag. Det må du få med i avisa, sier Anti entusiastisk.


The North Country Festival 2021:

Så såre enkelt – så jævla genialt

Sweetheart skar rett inn til nervesystemet under sin konsert fredag.


De gjeninnførte smittevernrestriksjonene gjør at The North Country Fair avventer med å offentliggjøre nye konserter for øyeblikket.

– Vi holder på med planlegginga av neste år, men holder litt igjen siden pandemien gjør at ting endrer seg raskt.

Tar gjerne en bayer

Hva tenker dere som konsertarrangører om at koronaen ikke har tatt helt slutt enda?

– Det er kjipt, og går utover veldig mange over hele Norge. Selv i ukene der det var fritt og åpent så vi at folk ikke gikk like mye på konsert som tidligere. Pandemien må nok være langt i bakspeilet før vi får like mange mennesker på rockekonsert igjen, sier Anti.


The North Country Festival 2021:

En helt perfekt avslutning

Kveldens headliner grep muligheten begjærlig og sendte alle lykkelige og salige ut i høstnatta.


Hva gjør dere om The North Country Fair blir kåret til Årets Tromsøværing?

– Da blir det nok feiring med en bayer på Blårock for hele foreninga!

Slik stemmer du:

Til og med 10. desember kan du stemme på din favoritt til Årets tromsøværing 2021. Du kan avgi stemme på nett eller via SMS, men husk at du kan kun stemme én gang per døgn.

For å stemme via SMS send «IT ÅRETS», etterfulgt av kandidatens fornavn/organisasjonsnavn (se under), til 2399. Tjenesten koster 1 krone per SMS (+ ev. operatørkostnader).

Kodeord på SMS:

  • IT ÅRETS doarvaldal
  • IT ÅRETS U16
  • IT ÅRETS Ole
  • IT ÅRETS pensjonist

  • IT ÅRETS UNN

  • IT ÅRETS Bjørn

  • IT ÅRETS BKT

  • IT ÅRETS Susanne

  • IT ÅRETS Torgrim

  • IT ÅRETS North