Frelsesarmeen håper flere vil søke julehjelp: – Det er en styrke å be om hjelp

I år har Frelsesarmeen fått inn få søknader om julehjelp. Nå etterlyser de flere tromsøfolk som trenger bidrag til mat eller gaver i julen.

JULEKLAR: Marita Sandmo er frivillig i Frelsesarmeen og er i gang med å forberede årets julehjelp. Mandag og tirsdag åpner de dørene hos Frelsesarmeen for alle som trenger litt hjelp med årets jul.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Vanligvis får de inn mellom 250 og 300 søknader fra personer som gjerne vil ha litt ekstra hjelp inn mot julen. Men i år har det bare kommet inn i underkant av 100 søknader. Nå håper Frelsesarmeen på at litt ekstra blest gjør at flere tar kontakt og ber om støtte.

– Hvert år gir vi julegaver til både barn og voksne. Vi gir også støtte til mat, sier Marita Sandmo, som er frivillig i Frelsesarmeen.

De hjelper ofte familier, men stadig flere enslige tar kontakt.

– Mange er ikke klar over at vi hjelper enslige, men mange enslige har det nok ganske vanskelig i Tromsø. Både fordi det er dyrt å bo alene, men det siste året med pandemien har nok vært ekstra tøft, sier Sandmo.


Har du et julegaveønske? Denne gjengen skal oppfylle 24 ønsker gjennom hele advent

I år kan du droppe og sende ønskelista til nissen. Denne gjengen skal spre juleglede og oppfylle ett ønske hver dag fra 1. desember og fram til julaften. Nå håper de tromsøværinger kommer strømmende med sine ønsker.


Vil bare hjelpe

Å be om hjelp er ikke alltid lett, og det merker også de frivillige på Frelsesarmeen.

– Veldig mange som kommer til oss er flaue. Men jeg vil si at det ikke er en svakhet, men en styrke å be om hjelp. Her er det ingen som ser ned på noen. Alt vi vil er å hjelpe, sier Sandmo.

Hun er med å organisere Frelsesarmeens julehjelp. Det er ikke støtte fra Frelsesarmeen selv som går til julehjelpen. Den støtten kommer fra Tromsøs befolkning.

– Vi står ute i Storgata med grytene våre. Pengene som kommer inn derfra går til å kjøpe gavekort på Kiwi, slik at vi kan hjelpe med mat. Vi har også samarbeid med lekebutikkene Lekia, der kundene kan kjøpe julegaver som gis videre til julehjelpen, sier Sandvik.


Endelig kunne husflidslaget arrangere julemesse igjen: – Helt fantastisk flott

Det var kø da Kvaløysletta Husflidslag åpnet dørene til den tradisjonsrike julemessa lørdag. Etter fjorårets avlysning grunnet koronasituasjonen, hadde mange funnet veien til Tromsø museum i helga.


Mye kjærlighet

Mange av julegavene fra Frelsesarmeen kommer fra en fast gjeng med ivrige strikkere her i byen.

– Vi får mange lester som er hjemmestrikket av en fast gjeng her i Tromsø. Vi får også noen få votter. Dette er utrolig populære gaver som blir satt stor pris på. Jeg har allerede fått spørsmål fra noen som sa at de håpet de fikk lester i julegave i år også. Strikkerne gjør en utrolig flott innsats og det er som regel aldri nok. Vi trenger flere strikkere, så hvis noen har lyst å bidra er det bare å melde seg, sier Sandmo, som samtidig ønsker å takke byens befolkning.

– Det er helt fantastisk at det er så mange som bidrar. Vi har blitt overrasket over den kjærligheten som finnes i byen og for hverandre, sier Sandmo.


Lysfestivalen er åpnet: – Vi håper på god stemning og lys som varmer opp i mørketida

Torsdag kveld åpnet ordføreren lysfestivalen i Tromsø. Publikum flokket til da byen ble lyssatt. Lyd- og lys-bransjen gleder seg over sårt tiltrengt støtte og aktivitet.


Rørt av takknemligheten

Før jul har de en egen dag der julegavene deles ut. Da møtes de i kapellet hos Frelsesarmeen.

– Da samler vi inn alle lekene som har kommet inn fra lekebutikkene, og så kan de som har bedt om julehjelp få velge seg noen gaver. Når de forlater Frelsesarmeen har de fått gavekort til mat, noen julegaver og litt til. Alle som kommer er så takknemlige. I fjor var det ei som klemte meg så lenge at jeg måtte felle noen tårer selv, sier Sandmo.


Nordens Paris har fått sitt pariserhjul

Onsdag ble pariserhjulet på Prostneset ferdigmontert. Her kan du se bildene av det fargerike pariserhjulet.


Her kan du søke

Alle kan søke om å motta julehjelp fra Frelsesarmeen. De har ingen krav, men man må møte opp på kontoret i Grønnegata 97, mandag 29. november og tirsdag 30. november, mellom klokken 10.00 og 14.00.

– Det er mest fordi vi trenger en oversikt over hvor mange vi skal hjelpe. De som ikke har mulighet til å komme på disse tidspunktene kan selvfølgelig ringe eller sende melding til oss. Vi ønsker å nå ut til så mange som mulig, sier Sandmo.


Tromsø vil bli hele Norges juleby

Visit Tromsø-region, Næringsforeningen i Tromsøregionen og Tromsø Sentrum har gått sammen om å gjøre Tromsø til hele Norges juleby.