Trygt tilbake på veggen

På fredag ble en del av Chris Reddys kunstverk stjålet. Nå er kunstverket komplett igjen – og den stjålne delen skrudd ekstra godt fast.

GODT FESTET: I går kveld var Chris Reddy godt fornøyd med at delen var kommet til rette og skrudde den ekstra godt fast. 

nyheter

Kunstverket av Chris Reddy som er oppført i forbindelse med sjakk-OL, ble på fredag vandalisert. Tyver hadde brutt av og stjålet med seg en del av verket.

Les også: Praktverk på Mack-bygget vandalisert

Slengt på p-plass

I går var delen kommet til rette og kunstneren kunne montere den tilbake på veggen.

– Det er dritkult at den er tilbake. Enten er dette fyllerør eller så har noen tenkt at de skulle ta med seg en bit signert kunst, sier Reddy.

Han fikk beskjed på lørdag om at den stjålne delen var funnet.

– Jeg fikk beskjed fra vaktsjefen til vekterne i Trygg Vakt. De hadde funnet biten på parkeringsplassen ved hurtigrutekaia på Prostneset, som om tyvene bare har slengt den fra seg. Vekterne har gjort en god jobb.

Delen som ble stjålet er omtrent fem kilo tung og måler to gange en halv meter.

– Platene er montert med spikerpistol, så de må ha virkelig dradd til for å få den av. De har jo tatt den med seg et godt stykke også, så kanskje de tenkte å ta den med hjem.

Les også: Skal prege gatene med sjakk-kunstverk

Skrudd godt fast

I går kveld ble delen montert på og kunstverket er igjen komplett.

– Jeg hadde aldri trodd at dette kom til å skje, at noen skulle stjele en del hadde jeg aldri sett for meg, sier Reddy.

Biten var i god stand når den ble funnet.

– Den har fått en liten skade oppe i det ene hjørnet, men det er jo egentlig bare en skjønnhetsflekk.

Nå håper kunstneren verket får være i fred.

– Nå har jeg skrudd platen skikkelig godt fast, så nå blir det mye verre å få den av.

Kunstverket består av flere plater montert på veggen på nordsiden av Mack-bygget. Motivet ble malt direkte på platene på veggen.

– Jeg brukte vel en liten ukes tid på å male det, opp og ned og opp igjen i gardintrapp.

Les også: Pop up på Nerstranda

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter