Torbjørn Bakkelund hos kommuneadvokaten gjorde det umiddelbart klart at manglende tillit til Nils Ove Sollid som brannsjef ikke bare eksisterer blant de ansatte. Også kommunens ledelse deler dette synet.

- Granskningene foretatt av KomRev Nord, Kontrollutvalget og PWC avdekker flere graverende forhold. Dette har svekket Nils Ove Sollids evne til å lede Brann og redning.

Avslørt av media

I tillegg trakk Bjørklund fram forhold som er avslørt av media - forhold som ytterligere svekker Sollids omdømme som leder.

- Et viktig og alvorlig punkt i forbindelse med oppsigelsen og suspensjonen, er at Sollid i en årrekke har godkjent at etatens ansatte gjennom bedriftsidrettslaget har hatt millioninntekter. 80 prosent av inntektene er gått rett i lommen på mannskapene. Her er utstyr fra brannetaten brukt mot en lav betaling og med brannsjefens godkjennelse.

Vanskelig med annen stilling

- Dette er forhold som nå granskes av Skatt Nord. I den settingen kan det stilles spørsmål om Nils Ove Sollid har medvirket til skatteunndragelse? Svaret vil vi få når skattemyndighetene konkluderer, uttalte advokat Bjørklund i sitt innledningsforedrag.

Advokaten understreker også at det er vanskelig å finne en annen stilling til Nils Ove Sollid innen Brann og redning. Og på nytt trakk han fram tillitsforholdet mellom staben på 75 personer og Sollid.