Nok en renovering

Nok en eldre eiendom i sentrum skal pusses opp i regi av Totalrenovering.
nyheter

Å ”berge” eldre og forfalne hus fra ytterligere forfall er etter hvert blitt et signum for Totalrenovering AS.

Det mest kjente eksempelet er Skipperhuset – som råtnet på rot i nesten et tiår før det ble pusset opp og innredet til leilighetsbygg.

Nå skal Totalrenovering i gang med nok et ”bergingsprosjekt” – denne gang er det Søndre Tollbugate 6 som skal få en ny vår.

Venter på godkjenning

– Vi har ikke fått formell godkjenning ennå fra kommunen til å starte arbeidet, men vi regner med å få den i løpet av kort tid, sier Ole Vidar Furnes, prosjektleder i Totalrenovering.

Derfor er det satt opp stillaser og det er gjort forberedelser til å begynne arbeidet så fort godkjentstempelet kommer.

Det skal i alt bli seks leiligheter i bygget – som i sin opprinnelige form stammer fra midten av 1830-tallet.

Det er pusset opp og bygget ut opp gjennom årene, men de siste tiårene er det gjort fint lite for å vedlikeholde det.

Historisk hus

– Vi håper jo at det skal kunne sette det i bedre stand enn det noensinne har vært, sier Furnes.

Bygget i Søndre Tollbugate har som sagt en lang historie i Tromsø – ikke minst som kontor for Tromsø Bygningsarbeiderforening som har holdt til der siden krigen.

Lie og With

Før den tid har blant andre forfatter Jonas Lie bodd i huset, og visstnok skal hurtigrutegründer Richard With også hatt bopel der.

Totalrenovering har flere andre renoveringsprosjekter for eldre eiendommer i sentrum de nærmeste årene.

– Vi skal pusse opp Verftsgata 4, og vi har satt i gang arbeidet med det gamle Arsenalet ved Laureng. Vi liker å ta vare på eldre bygg og gi dem tilbake deres fordums prakt, sier Furnes.

Etterspurte

Tromsøværingene setter også pris på renoveringene, fortsetter han.

– Vi har kun fått gode tilbakemeldinger, og på Skipperhuset – der vi la ut leilighetene til salgs i vår – er det kun to leiligheter igjen, sier Furnes.

Leilighetene i de andre oppussede husene har også vært lette å selge.

Salgsstart for Søndre Tollbugate er beregnet til mars april neste år.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter