– Frekt, sier nær slektning

Tromsø parkering brøt inn i begravelse

Torsdag ettermiddag ble Jan Petter ”Sjømann” Johansen bisatt i Tromsdalen kirke. Så ble bisettelsen avbrutt av Tromsø parkering.

FIKK BOT: Slektningen reagerer sterkt på at det ble skrevet ut bøter, mens bisettelsen ble holdt. 

HER PARKERTE SLEKTNINGEN: Det var til høyre i Alfred Hansens veg parkerte slektningen av den avdøde. 

nyheter

Torsdag klokken 14.00 ble Jan Petter ”Sjømann” Johansen bisatt i Tromsdalen kirke. Kirken var full, noe som resulterte i mange biler i området rundt kirken.

Cirka klokken 14.30 kom en parkeringsvakt til området utenfor kirken og skrev ut bøter til noen av bilene som sto utenfor. En av disse var til en nær slektning av Johansen, som dermed fikk en bot på 500 kroner.

Likevel er det ikke boten i seg selv, slektningen reagerer på.

Les også: "Frykter P-kaos ved ny studentby"

– Presten måtte avbryte prekenen for å informere om at folk måtte flytte bilene sine. At Tromsø parkering varslet om dette midt i bregravelsen, synes jeg både er stygt og respektløst, sier slektningen.

Forstyrrende

Parkeringsvakten hadde ifølge slektningen bedt de som sto parkert ulovlig om å flytte seg, men slektningen ville høre prekenen ferdig. Dermed lå det en gullapp på vinduet etter at begravelsen var over.

Les også: "Ja, men jeg skulle bare"

– Ja, jeg så jo da at jeg hadde parkert ulovlig, men det var utrolig mange biler der, så det var vanskelig å vite hvor man skulle parkere. Jeg skal selvfølgelig betale boten, men det jeg synes er viktig å belyse er det faktum at Tromsø parkering kommer å skriver bøter under en begravelse, og ikke minst forstyrrer midt i en preken, sier slektningen.

– Utnyttet situasjonen

Slektningen hadde parkert til høyre i Alfred Hansens vei, ved nordsiden av kirken.

Les også: "Nå blir det lettere å parkere ulovlig"

– Det var kun vi som hadde parkert på høyresiden som fikk bot, mens de som hadde parkert på venstre side fikk ikke det, sier slektingen.

Han opplever det slik at Tromsø parkering utnyttet situasjonen, hvor det var mange som hadde tatt turen til begravelsen.

– De må jo ha sett at det var mange biler der og vanskelig å finne parkering.

– Opptrådte med verdighet

Tore Bentzen, jurist hos Tromsø parkering mener det er flere punkter som ikke stemmer i slektningens forklaring.

– En av dem som sang i begravelsen kom ut da trafikkbetjenten parkerte og lurte på om betjenten ikke kunne vente 10–15 minutter. Det kunne hun selvfølgelig, men det var tre biler som sto slik at de sperret busstraseene og derfor måtte hun skrive ut bøter, sier Bentzen.

Bentzen har ikke hørt noe om at prekenen ble avbrutt.

– Det vet jeg ikke noe om, men betjenten opptrådte med verdighet i denne situasjonen, Hadde vi vært rigid og bokstavelige, så hadde vi skrevet ut 15–20 parkeringsbøter den dagen, men betjenten valgte å se menneskelig på det.

– Men den nære slektningen sa jo at det sto flere biler på venstre side av gaten også. Hvorfor fikk ikke disse bøter?

– Det er ikke snakk om ”forskjellsbehandling”, men det var de tre bilene som sto mest trafikkfarlig til. Vi fikk melding om at det sto flere biler parkert ulovlig, men vi skriver ikke ileggelse på biler under begravelser uten at det er strengt nødvendig.