Samlet inn 18.000 kroner til syke barn

Siden i sommer har de jobbet for å selge verdifulle selskapsklær til inntekt for barne-avdelingen ved UNN. Nå er de snart i mål.

FORNØYD: Irene Endresen (til venstre) har fortsatt litt klær igjen som ikke har blitt solgt. Her viser søskenbarnet hennes, Maria Therese Hansen, fram en av kjolene som det ennå er mulig å sikre seg. Til høyre er Endresens samboer, Egil Hansen. 

nyheter

I sommer skrev iTromsø om Helge Hanssen og Karin Jacobsen, som hadde vintage- og selskapsklær til en verdi av flere tusen kroner som de ønsket å selge til inntekt for barneavdelingen på UNN.

Etter en stor innsats fra ildsjelene Jenny Hemfjell og Irene Endresen, har de nå samlet inn 18.000 kroner.

– Det har rett og slett bare vært utrolig artig. Jeg annonserte ikke så mye utover å lage ei gruppe på Facebook, men det har kommet veldig mange damer som jeg også tror har vært veldig fornøyd med kjøpene de har gjort, ikke minst fordi de har støttet en så god sak, sier Endresen.

LES OGSÅ: Van(n)skelig oppgave

En god sak

Hun tok initiativ til å selge klærne etter selv å ha vært innom huset til Hanssen og Jacobsen for å kjøpe klær. Da Hemfjell og Hanssen var usikre på veien videre etter et loppemarked i sommer, tilbød hun seg å hjelpe til med det videre salget.

– Det har vært mye pågang, og det har blitt litt arbeid på både meg og samboeren min, som hjalp til med å kjøre ut klærne. Men jeg tror alle vi som har vært involvert i dette føler at det har vært verdt det på grunn av den gode saken som pengene går til.

Takknemlige

På UNN er de sjeleglade for alle bidragene de får. Avdelingsleder for økonomi, Tommy Schjølberg, sier pengedonasjonene er til stor hjelp for de innlagte barna.

– Pengene brukes i hovedsak på aktiviteter for de innlagte barna. Noe som også er viktig for oss å understreke, er det at pengene går uavkortet til barna. Det er ikke en eneste krone av donasjonene som brukes til den daglige driften på sykehuset, forklarer Schjølberg.

LES OGSÅ: Nå vil de fylle lekekassene

Donasjonene varierer

Ifølge avdelingslederen varierer donasjonene veldig i både størrelse og frekvens. Noen ganger er det arv som tikker inn på donasjonskontoen, mens det andre ganger dreier seg om bedrifter som sponser sykehuset med julebordspengene sine. Men også mindre donasjoner er kjærkomne.

– I fjor mottok barneavdelingen cirka 125.000 kroner i donasjoner. Vi har også opplevd enkeltdonasjoner opp mot en halv million kroner. Men alle monner drar, og vi er veldig takknemlige for hver krone vi mottar, påpeker han.