Fortviler over frekk parkering

Lillian Berger irriterer seg over folk som tar opp kirkas parkeringsplasser til personlig bruk, slik at kirkegjengerne må parkere ulovlig.

TAR OPP: Her er et bilde Berger selv tok tirsdag morgen. Hun reagerer på at folk tar opp kirkas plasser til andre formål. 

TAR OPP: Her er et bilde Berger selv tok tirsdag morgen. Hun reagerer på at folk tar opp kirkas plasser til andre formål. 

nyheter

iTromsø skrev forrige uke om Tromsø parkering som måtte gripe inn under en begravelse i Ishavskatedralen. Dette fordi så mange av bilene sto ulovlig parkert utenfor. Flere reagerte på dette, mens Tromsø parkering mener de opptrådte med så mye verdighet de kunne. Lillian Berger, som også var til stede i begravelsen, mener det hele kunne vært unngått om folk hadde brukt parkeringsplassen forsvarlig.

– Daglig ser jeg folk som parkerer ved kirka, for så å traske til jobb eller skole. Det er såpass mange som gjør dette, at halve parkeringsplassen er opptatt allerede fra morgenen av, sier hun fortvilt.

LES OGSÅ: Tromsø parkering brøt inn i begravelse

Tilhører kirka

Berger mener det er skammelig at folk bruker kirkas parkeringsplasser til sitt daglige bruk.

– Dette er jo plasser som tilhører kirka, og som skal brukes av folk som skal besøke kirka. Det er jo ikke rart folk må parkere ulovlig når de for eksempel skal i begravelse, når andre bruker den til feil formål, mener hun.

– Parkeringsplassen er såpass liten, så folk må jo skjønne at de ikke kan bruke den til sitt daglige bruk. Da får man finne andre steder å parkere, legger hun til.

LES OGSÅ: Nå blir det lettere å parkere ulovlig

Kan tas tak i

Tore Bentzen, jurist hos Tromsø parkering, kjente ikke til problematikken.

– Jeg har hørt at noen setter fra seg bilen og går over brua til jobb, men ikke at det er noe stort problem. Det er naturligvis ikke ulovlig, men jeg ser jo at det kan oppstå uheldige situasjoner, som for eksempel den nevnte begravelsen, sier Bentzen.

Han sier at de nå skal undersøke dette nærmere, for så å se på muligheter for å forbedre situasjonen.

– Dette er noe vi skal sjekke opp, for å få vite omfanget av problemet. Hvis det er tilfelle at det er et stort problem, kan det være aktuelt sette en tidsbegrensing, slik at man unngår at folk står der hele dagen, sier Bentzen.

LES OGSÅ: Nå blir det færre P-plasser i sentrum