Hevder den avdøde fikk drapstrusler

Naboer i Blomlivegen har flere ganger hørt den avdøde 48-åringen bli drapstruet.

PÅ PLASS: Kripos ankom i formiddag åstedet hvor en 48 år gammel mann ble funnet drept tirsdags ettermiddag. 

Mulig drap på Kvaløysletta 

nyheter

Tirsdag ettermiddag ble en 48 år gammel mann funnet drept i sin egen bolig på Kvaløysletta.

En av den avdødes naboer forteller til iTromsø at huset som rommer åtte kommunale boenheter preges av mye trafikk og mye bråk.

– Politiet er her hver uke, sier hun.

Naboen ønsker ikke å stå fram med navnet sitt, i frykt for sin egen sikkerhet. Hun forteller at hun ofte har hørt høylytt krangel, slåssing og trusler.

– Jeg har hørt frasen ”hvis du ikke åpner døra, så dreper jeg deg” ganske ofte, sier hun.

Funnet på hybelen

Det er allment kjent at den drepte gjennom mange år hadde et rusproblem. Påtaleleder ved Troms politidistrikt, politiinspektør Einar Sparboe Lysnes, opplyser onsdag ettermiddag at de foreløpig ikke har noen mistenkte i drapssaken.

– Setter dere drapet i sammenheng med avdødes liv som rusmisbruker?

– Vi holder alle muligheter åpne, noe som er helt naturlig i en fase der vi ikke noen mistenkte, sier Sparboe Lysnes.

Han opplyser at 48-åringen ble funnet død tirsdag litt før klokken 15.30 av en person i området som skulle på besøk, og at AMK deretter ble varslet.

– Avdøde ble funnet inne på sin egen hybel, bekrefter politiinspektøren.

Belastet område

Naboen til avdøde forteller at det normalt kommer mye bråk fra huset, både i form av personbråk og musikk. De siste dagene har det derimot vært stille i nabolaget.

– Jeg har ikke sett noen som bor der på noen dager.

Hun forteller at det er stor trafikk av rusmisbrukere i området.

– Det er ikke hver dag det er like hyggelig her i nabolaget, men alle som bor i huset er veldig hyggelige folk, sier hun.

Hun er ikke redd for å bevege seg i nabolaget, men synes besøkende til den kommunale boligen kan være skremmende til tider.

– Folk har kommet på døra mi og spurt om jeg har noe å selge. Det er ikke favorittaktiviteten min å gå ute her i mørket kan du si.

– Hyggelig mann

Naboen kjente til den avdøde 48-åringen, og beskriver ham som en hyggelig person.

– Han var en veldig trivelig mann. Han var blid og hyggelig hver gang vi møttes, sier hun.

Naboskapet mellom de to har vært godt.

– Det er ham vi har hatt mest kontakt med av dem som bor i huset. Han har alltid hjulpet oss i hagen eller med andre ting hvis vi har trengt det, og vi slo gjerne av en prat.

Det er imidlertid en stund siden naboen snakket med 48-åringen sist.

– Det var veldig rart å få beskjed om det som har skjedd. Det blir veldig spesielt når det kommer så tett. Det som har skjedd er veldig trist, sier hun.

Spørrerunder

Politiet har helt siden funnet vært på spørrerunder i nabolaget. Naboen fikk besøk av politiet tirsdag kveld, og politiet fortsatte onsdag sin dør-til-dør-aksjon i nabolaget.

Kripos ankom åstedet rundt klokken 12 i formiddag, etter å ha kommet med det første flyet fra Oslo. De skal bistå politiet i Tromsø med tekniske og taktiske undersøkelser. Politiet vil fremdeles ikke informere om hva som forårsaken 48-åringens død.