Slik blir byens nye storstue

Når O`Learys åpner skal ikke kundene miste en eneste scoring. Her blir det til og med tv-skjermer på do.
nyheter

Med 46 storskjermer, ni lydsoner og 210 sitteplasser, skal byens nye storstue ha plass til de fleste - og rom for det meste. Restauranten blir nummer 98 i kjeden, og går alt etter planen, åpner dørene 25. oktober.

– Det er den datoen vi jobber mot, men vi åpner når alt er klart. Foreløpig er vi ikke sikre på når det blir, sier franchisetakerne Yngve Ness og Anette Hansen.

Sammen skal de drive sportsbaren og restauranten, og denne uken hadde radarparet besøk av O'Learys grunnlegger, Jonas Reinholdsson.

– Tromsø er en spennende by, med mye folk i arbeid og mye turisme. Beliggenheten vi har er god, så dette tror jeg vil gå veldig bra, sier Reinholdsson.

LES OGSÅ: Her åpner byens nye bar

Fra USA til Gøteborg

På slutten av 80-tallet jobbet gründeren i USA, der han hentet inspirasjon til den første restauranten. Med seg hjem til Gøteborg hadde en god forretningsidè - og en irskættet kone.

– O`Leary er hennes familienavn fra Boston, og det passet perfekt til konseptet, forklarer han.

I årenes løp har kona blitt ekskone og kjeden har vokst inn i ti land. Kort tid etter Tromsø, åpner trolig restaurant nummer 100 i Hanoi eller Istabul. En viktig faktor for suksessen, er det stadig økende interessen for fotball og sport, forklarer grûnderen.

– Da vi åpnet den første O`Learys viste vi en Premier league-kamp i uken. Champions league var ikke engang startet. Siden har jo interessen eksplodert, sier han.

LES OGSÅ: Nå åpner en ny butikk på Jekta

Idrettskultur

Selv driver han ikke lengre noen restauranter, men gleder seg over hver nye etablering.

– Her i Tromsø har vi flinke, lokale entreprenører i Yngve og Anette. De har et stort nettverk, og byen har en spennende idrettskultur, sier han.

Det var Ness som først tok kontakt med Reinholdsson med å tanke på å starte opp O`Learys i Tromsø.

– Et par dager etter jeg sendte e-posten ble jeg oppringt, og da bar det rett til Stockholm. Siden har vi jobbet mot dette, sier Ness.

Tre år senere er etableringen et faktum, og snart er sportsbaren klar for nye, store sportsøyeblikk.

– Det blir til og med skjermer inne på toalettene. Her skal ingen gå glipp av scoringen fordi de må på do, sier Ness.