Nominert til ”naturfotografenes Oscar”

Audun Rikardsen er en anerkjent naturfotograf i Tromsø. Nå er han nominert til en internasjonal fotopris.

Flørtende storkobbe: Dette bildet tok Rikardsen da han var på tur til Svalbard i 2012. Nå kan dette bildet føre til at Rikardsen får en anerkjent fotopris.   Foto: Audun Rikardsen

NOMINERT: Audin Rikardsen kan stikke av med førstepremien i en internasjonal naturfotokonkurranse.   Foto: Tine Marie Hagelin

nyheter

Siden 1965 har BBC Wildlife Magazine kåret de beste naturfotografiene i verden. I 1984 involverte Natural History Museum seg i konkurransen og har vært med å utvikle konkurransen til det den er i dag.

LES OGSÅ: Sjekk disse blinkskuddene!

Nettsiden Distractify skriver at konkurransen ”Wildlife Photographer of the Year” totalt fikk sendt inn 41.000 bilder i 2014 til det som kalles publikumsprisen. Juryen har nå plukket ut 50 finalister som skal kjempe om førsteplassen. Blant dem er bildet ”flørtende storkobbe” som er fotografert av Audun Rikardsen og den eneste fra Norden som er representert.

– Det er utrolig artig. Det er første gang jeg har sendt inn bilder til denne konkurransen, dermed også første gang jeg har blitt nominert. Jeg sendte inn flere bilder og jeg er faktisk overrasket over at det var dette bildet de plukket ut, sier Rikardsen.

Flørtende sel

Rikardsen er fast ansatt som professor innenfor arktisk og marin biologi ved Universitetet i Tromsø, men har stor lidenskap for foto. Det prisnominerte bildet ”flørtende storkobbe” ble tatt i 2012 da Rikardsen var på Svalbard.

LES OGSÅ: Her følger kveita etter fiskekroken

– Jeg hadde med meg en flåte og lå i våtdrakt for å komme nærmest mulig selen og samtidig komme på samme nivå som den. Etter en stund begynte den å gjøre mange artige grimaser. Jeg tror faktisk den flørtet litt med meg, sier Rikardsen og ler.

– Blikket som selen gir er nok noe juryen har lagt merke til, legger han til.

Har fått flere priser

Rikardsen har tidligere vunnet flere prestisjetunge priser for sine fotografier og nå håper han og komme høyt også i denne internasjonale naturfotokonkurransen.

- Det er på en måte naturfotografenes Oscar. Det er en hedersbetegnelse å komme blant de 50 beste så jeg er egentlig allerede veldig fornøyd, sier han.

Vinneren av konkurransen vil bli offentliggjort i oktober.