Fra Gran Canaria til Nordens Paris

Det som funker i Syden kan kanskje funke i Tromsø også.

LILLE ITALIA: Fabio Chisari (til venstre) og Christian Orozco gleder seg til å åpne Da Pinocchio i Tromsø om en måneds tid.  Foto: Tom Benjaminsen

GOD PLASS: Restauranten i de ærverdige Meieriet-lokalene får rundt 150 sitteplasser og blir stor i Tromsø-målestokk. Her viser eier Chisari litt av innredningsplanene. 

PERFEKT: De gamle lokalene i krysset Strandskillet-Grønnegata er perfekt for restaurantdrift, mener daglig leder Christian Orozco. 

nyheter

Eier Fabio Chisari (40) og daglig leder Christian Orozco (32) er en drøy måned unna åpningen av restauranten Da Pinocchio i de gamle Meieriet-lokalene i Grønnegata.

Foreløpig er det hektisk oppussing og jobbing som står på menyen. Men menyen er klar for lengst:

– Vi satser på italiensk mat, italiensk kaffe, italiensk is og italiensk service. Det er et konsept vi har tro på, sier Chisari.

Fabio driver en restaurant med samme navn i Puerto Rico på Gran Canaria og det var helt tilfeldig at han bestemte seg for å satse i Tromsø også.

– Vår restaurant er veldig populær blant nordmenn i Puerto Rico. Vi har vel rundt 100.000 gjester innom årlig – mange av dem nordmenn. Én av dem var Bjarne Michalsen og han ville gjerne at vi skulle etablere oss i Tromsø også, sier Fabio.

LES OGSÅ: Her åpner meksikansk restaurant

Kjenner byen

Bjarne Michalsen tør være kjent som en av Tromsøs absolutte utelivs- og restaurantkonger gjennom fler tiår. Fabio er klar på at han aldri ville startet opp i et fremmed land uten en partner med lokalkunnskaper.

– Jeg ville brukt to år på å få restauranten på beina. Det er mye papirarbeid og da er det greit å ha noen som kan det norske systemet, sier Fabio.

Han har riktignok brukt tiden fra november til nå med restauranten. Det hadde han ikke regnet med.

– Nei, vi håpet vi kunne åpne i starten av juni, men det har vært en del hindringer i veien. Men det får bare være. Nå er det i alle fall ikke lenge igjen, sier Chisari.

LES OGSÅ: Slik blir byens storstue

Personlig touch

Restaurant-etableringene skjer relativt hyppig i Tromsø. Forleden skrev iTromsø om pizzarestauranten Casa Inferno som åpner like i nabolaget. Fabio bryr seg ikke om konkurrentene.

– Det har jeg aldri gjort. Jeg gjør ting på min måte, med god mat og personlig service. Så satser jeg på at det er godt nok, sier Fabio, og tilføyer:

- Selv om vi tar med oss navnet fra Puerto Rico, så blir det et eget konsept her i Tromsø. Blant annet satser vi på italiensk is, med en ismaskin til 40.000 euro.

Og når italieneren snakker om personlig service, så er det ganske bokstavelig.

– Jeg kjenner alle kundene mine i Puerto Rico! Jeg vet hva de bruker å drikke og hva de liker å spise. Sånn skal det være i Tromsø også, sier Fabio, og fortsetter:

– Folk fra Sør-Norge som har besøkt restauranten min i Puerto Rico har lovd at de skal komme opp til Tromsø ens ærend for å spise her. Vi er som en stor familie, smiler Fabio.

Fabio Chisari vil veksle mellom å være på Gran Canaria og her i Tromsø. Flere italienske kokker kommer fra Puerto Rico-restauranten og det samme gjelder Christian Orozco. Han blir fast inventar på Da Pinocchio og bedyrer at han ikke har noen problemer med å svitsje fra Syden til Tromsø.

– Jeg er svært tilpasningsdyktig så det skal helt utmerket. Jeg har vært her siden mai og det har gått helt fint, sier Orozco.

Gleder seg

1. november åpner man lokalene.

– Vi er svært fornøyde med plasseringen her. Det ligger flere hoteller i nærheten og det er perfekt for oss. Når folk har prøvd oss én gang så satser vi på at de kommer tilbake, sier Orozco.

Linda Michalsen, kona til Bjarne, stikker innom Da Pinocchio mens iTromsø er der. Hun gleder seg til det igjen blir servering i Meieriet-lokalene.

– Vi vet hva disse guttene er god for. Vi har besøkt restauranten i Puerto Rico siden Fabio var liten og gleder meg til oppstarten her. Dette er et veldig godt lokale for restaurantdrift, sier Michalsen.