Utsolgt med én gang

Kort tid etter temaslippet ble Oktoberfesten utsolgt. Nå ønsker leder for festen Thea Torres (22) å unngå svartebørssalg til skyhøye priser.

EVENTYR: Like etter temaslippet ble alle billettene til årets Oktoberfest utsolgt. Her er gjengen fra lanseringsshowet på onsdag.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Onsdag var det temaslipp for årets Oktoberfest. Med sang og dans ble det avslørt at årets motto er "Ditt livs eventyr". Like etter lanseringsshowet begynte billettsalget og køen vokste raskt.

Se video fra temaslippet: Slik blir årets Oktoberfest

Rekordlang kø

Thea Torres, leder for Oktoberfesten, er godt fornøyd med salget.

- Det har gått veldig fint, vi ble utsolgt så fort vi fikk køen unna. Det gikk unna på 45 minutter. Dessverre ble det ikke nok til alle og det var fortsatt kø da det ble tomt for billetter.

Hun er glad for engasjementet studentene viser for den årelange tradisjonen arrangert av MH-studentene ved UiT.

- Det er jo stas og vi er kjempefornøyde. Det er gøy at folk er så gira og engasjerer seg.

Bildeserie fra fjorårets Oktoberfest: Jungelfeber på Universitetet

Billettbegrensning

Tidligere år har Oktoberfesten slitt med at folk har kjøpt mange billetter, for deretter å selge de videre til over dobbel pris.

- I år fikk man bare kjøpe to billetter hver, noe vi håper vil hindre videresalg til høyere priser. Det er jo umulig å forhindre det helt, men tidligere har billettbegrensningen ligget på 3-4 billetter, så vi håper dette hjelper. Det var nok også litt av grunnen til at køen var så utrolig lang i år, i tillegg til at det sier litt om hvor populær Oktoberfesten er.

I år er også prisen på billettene endret.

- Vi har økt billettprisen med femti kroner for å få et størst mulig overskudd. Det er jo en studentfest, så vi vil at alle skal delta, men en økning på femti kroner synes vi var greit.

Bildeserie fra Oktoberfesten i 2012: Oktobersirkus på UiT

Penger til veldedighet

Tradisjon tro går overskuddet fra studentfesten til et veldedig formål.

- Overskuddet i går til proteseverkstedet i Gaza. Det er viktig å understreke at vi i Oktoberfesten er helt politisk nøytral, men folk trenger hjelp i Gaza. Mads Gilbert har holdt forelesning om proteseverkstedet, noe som gjorde klassen enda mer engasjert i å få til et godt overskudd, forteller Torres, som går første året på tannlegeutdanningen.

Torres forteller at overskuddet fra tidligere år har ligget på mellom 70.000 og 90.000 kroner. Det er klassene som selv bestemmer hvilket formål de vil gi til, og tidligere har pengene blant annet gått til barneavdelingen på UNN.

- Vi har som mål å få til et overskudd på over 70.000 kroner i år og det tror jeg vi skal få til, sier Torres.