Himmeljegerne inspirerte skolen

Skolekonferansen "Klart jeg kan!" hadde Himmeljegerne som hovedgjester.

Himmeljegerne Simen og Lars Martin Tannæs-Fjeld  Foto: Kent-Einar Myreng

Jan Fredrik Skogdal Rektov ved Bjerkaker skole, Jan Fredrik Skogdal 

nyheter

Over 100 deltakere var på plass da Simen og Lars Martin Tannæs-Fjeld holdt foredrag om sin skiekspedisjon på 43 mil.

Lars Martin Tannæs-Fjeld og han psykisk utviklingshemmede bror, Simen, holdt i dag et rørende og ikke minst inspirerende foredrag om deres tur på ski fra Cambridge Bay til Gjoa Haven i Canada.

Lang vei å gå

En av de som fulgte ekstra godt med var rektor ved Bjerkaker skole, Jan Fredrik Skogdal.

- De setter et perspektiv på det potensiale folk kan ha, sier Skogdal.

- Vi trenger hele tiden å tenke nytt på hvordan vi kan tilrettelegge skolen og få lærerne til å se mulighetene. I Tromsø har man en lang vei å gå. Vi må bli tydeligere på hvor vi vil og det vi holder på med. Dette er et politisk aspekt og jeg skulle ønske flere av dem var til stedet i dag.

Etter skoletilbud

Brødreparet er begeistret for konferansen og håper de kan være med på inspirere og vise hva man kan oppnå.

- Vi håper på å gi psykisk utviklingshemmende et mer aktivt tilbud både i skolen og på fritiden. Det som er ekstra vanskelig er etter klokken fire når skolen er slutt, sier Lars Martin Tannæs-Fjeld.

- Vi håper dette vil inspirere noen til å ta noen tak. Nøkkelen er individuelle tilpasninger som kan treffe hver enkelt elev.

Gode tilbakemeldinger

Og tilbakemeldingene lot ikke vente på seg. Både under og etter brødrenes timelange foredrag ble det kommentarer og hyggelige tilbakemeldinger.

- Det var veldig mange som fortalte at de ble inspirerte. Etter oss var det en foredragsholder som dro paraleller inn til vår ekspedisjon. Dette med inkludering og klarering av mål for å motivere.

Og i kveld skal Simen og Lars Martin holde et lengre foredrag med en foreldregruppe, hvor det blir mer plass for diskusjon og debatt.