– Frp skygget banen

Kroken og omegn bydelsråd reagerer på at Frp ikke stilte på folkemøtet om skytebane i Kjoselvdalen.

BLINKET UT: 19. juni i år vedtok kommunestyret med stort flertall Kjoselvdalen som byens nye store skytebane.   Foto: Ronald Johansen

REAGERER: Leder Svein-Erik Pettersen i Kroken og omegn bydelsråd.   Foto: Jahangir Akash

nyheter

– Det var Frp, med byråd Britt Hege Alvarstein i spissen, som hadde regien for å få den planlagte skytebanen flyttet fra Simavika til Kjoselvdalen. Da burde hun – eller i det minste noen andre fra Fremskrittspartiet – ha stilt på folkemøtet og svart for seg. Men det var ingen til stede, sier leder Svein-Erik Pettersen i Kroken og omegn bydelsråd.

LES OGSÅ: Kommunen stilt til veggs

– Har kostet dyrt

Han viser til at det på møtet på Tønsnes skytterhus onsdag kveld kom fram at kommunen ikke har bevilget penger til anleggsaktivitet neste år, og at hele prosessen med ny skytterbane i Tromsø har kostet skattebetalerne flerfoldige millioner.

Skytterhuset var fullsatt da kommunen presenterte sin foreløpige utredning om blant annet støy, forurensing og sikkerhet. Ifølge kommunen blir den nåværende skytebanen i Kjoselvdalen utvidet med 400 x 400 meter.

LES OGSÅ: Her blir det skytebane

– Ikke valgkamp

Byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein, vedgår at hun gikk i bresjen for å få flyttet skytebaneplanene bort fra Simavika – området der byens drikkevannskilde ligger. Hun påpeker imidlertid at skytebanesaken nå ligger under byråd for finans – som var til stede på folkemøtet onsdag.

– Jeg bruker å gå på folkemøter når det er saker som ligger under Byutvikling, men jeg synes ikke det er naturlig å gå på folkemøter for å drive valgkamp. Folkemøter holdes for å informere, sier Alvarstein, som opplyser at hun dessuten har ferie for tiden.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter