Disse gikk videre til musikkmesterskapet

Tre Tromsø-ungdommer skal forsvare reginonens ære under Ungdommens musikkmesterskap i Oslo i november.

SPILLER FOR MESTERSKAP: Sara Belic (10), Dunja Belic (8), Anna Langgård (13), Liv Maija Gaino (12), Solveig Skogdal (11), Elias Skogdal (18) og Elias Lien (13) er blant de tretten deltagerne som lørdag kjempet for en plass i det nasjonale mesterskapet i Oslo.   Foto: Marte Gilstad

FORNØYD: Ulla Hansen, prosjektlederkoordinator ved Tromsø Kulturskole, er fornøyd med årets deltagere.  Foto: Marte Gilstad

nyheter

Ungdommens musikkUngdommens musikkmesterskap (UMM) arrangeres for 13. gang i år og det er niende gang det arrangeres en slik regional finale i Tromsø. Det var mange påmeldte i ulike klasser, og juryen hadde mange gode kandidater å velge mellom.

LES OGSÅ: De vil til topps i internasjonal tevling

- De som gikk videre er Elias Skogdal på fagott i klasse tre, Sara Belic på fiolin i klasse en, samt Dingaan Shabalaar som spiller trompet i klasse fire, forteller  forklarer Ulla Hansen, prosjektlederkoordinator ved Tromsø Kulturskole.

Elias Skogdal (18) har spilt fagott i 10 år. Han har også tidligere gått videre i konkurransen, og synes det er artig å konkurrere med resten av landet.

– Jeg har vært med før og i fjor gikk jeg videre til Oslo. Det artig å få vist seg fram, særlig hvis man kommer videre, og så er det artig å få den konsertopplevelsen, sier Skogdal.

Tidligere var UMM et mesterskap utelukkende for pianister, sangere og strykere. Nå er det flere musikalske grener og i år er det solistklasser for strykere, treblåsere, messingblåsere, sangere og gitarister. Videre er konkurransen åpen for duoer og ensembler, slik den er hvert år.

Juryen som vurderte kandidatene i tromsø består av Håkon Stødle, Karen Aukner og Wenche Maria Jentoft.