Tromsøjente på verdenstoppen i bikini fitness

Jeanette Elstad (28) fra Tromsø kan nå stolt kalle seg nest best i verden i bikini fitness.
nyheter

Forrige uke reiste den Oslo-bosatte tromsøjenta Jeanette Elstad til Canada, nærmere sagt Montreal, for å delta i VM i bikini fitness.

– Det er noe jeg satset hundre prosent på, forteller Elstad på telefon fra Oslo.

LES OGSÅ: Slik er tromsøjentas liv som fitness-utøver

Nær førsteplass

Og hardtreningen lønnet seg. Elstad endte nemlig opp med helt lik poengsum som vinneren, men måtte ta til takke med andreplassen.

– Det er veldig stort. Selvfølgelig ville det vært kult å komme på førsteplass når man allerede har kommet så langt. Det er et skyhøyt nivå, faktisk det lengste man kommer innen bikini fitness på amatørnivå. Men jeg er nummer to i verden – og jeg klager ikke på det, sier Elstad.

Grunnen til at Elstad endte på andreplass er at når poengsummen var lik mellom Elstad og den andre deltakeren, måtte dommerne gå gjennom og stryke noen poeng. Elstad hadde en andreplass mer enn den andre deltakeren fra før, og ble dermed plassert på andreplassen i verdensmesterskapet.

LES OGSÅ: Tok sølv i fitness- EM

Trening hver dag

– Det har vært trening syv dager i uka med fokus mot VM. Det har vært tøft med både trening og diett, men jeg har en immunsykdom som gjør at jeg må holde meg frisk, sier Jeanette Elstad.

Hun forteller at trening er hennes lidenskap, og bikini fitness er mer som en motivasjon for å holde treningen i gang.

– Det er utrolig morsomt å konkurrere. Det er jo som Miss Universe i en muskelvariant. Men bikini fitness er ikke noe man tjener penger på, og det er en dyr hobby. Hadde jeg fått førsteplassen kunne jeg blitt proff, slik at jeg lettere kunne levd på dette. Det er jo ikke helt utenfor rekkevidde, sier Elstad.

Etter konkurransen ville flere dommere snakke med Elstad om videre satsing.

– All min satsing gikk mot VM. Nå har jeg ikke tenkt spesielt på hva jeg gjør videre. Jeg har fått anbefalinger om å konkurrere i en til konkurranse denne sesongen, men jeg er avhengig av sponsorer, sier Elstad.