Tomt for musegift

Invasjonen av gnagere gjør at lagrene hos byens forhandlere av musegift er tomme. Men de proffe aktørene har gift nok.

Som profesjonell aktør har Aktiv Nord og Trond Stormo både rotte- og musegift på lager. Men det kan kun selges i lukkede bokser.  Foto: John Strandmo

MUSEBOL: Dette bolet ble avdekket i en tromsøbolig denne uken og besto av bånd fra gamle musikkassetter.  Foto: Aktiv Nord

Det beste våpenet mot gnagere er gift i åtebokser.   Foto: John Strandmo

  Foto: John Strandmo

nyheter

Trond Stormo i Aktiv Nord Skadedyrkontroll sier at to varme somre på rad har gitt gnagerne fritt spillerom. Nå invaderer de hus og hytter – noe som har økt bruken av giftstoff betraktelig denne høsten.

Tomme lagre

– Men det er ikke bare mye mus som gjør at de vanlige utsalgsstedene er i ferd med å gå tomme for musegift. Nye regler, som snart trer i kraft, gjør at leverandørene er avventende, konstaterer Stormo.

LES OGSÅ: Slik blir du kvitt mus i hus

Denne uken har han og medarbeiderne avdekket flere store musebol i boliger.

– Etter størrelsen å regne, kan det tyde på at disse bolene har vært tilholdssted for flere titall mus.

I veggene

Ifølge Stormo er mus i vegger og tak/gulv det mest vanlige. Det blir avdekket ved at huseieren hører aktiviteten og iverksetter tiltak.

– Vi har hatt flere oppdrag hvor det har vært nødvendig å rive vegger og ta ned takplater for å komme til. Da snakker vi både om et betydelig omfang og store kostnader for å bli kvitt ondet, sier Aktiv Nord-eieren.

Gift nok

Trond Stormo forsikrer at han har giftstoff nok:

– Men de nye bestemmelsene sier at vi kun kan formidle gift i lukkede bokser som lukkes og åpnes med nøkkel – såkalte åtebokser. Og da skal det bare benyttes gift i seig masse. Pulver er forbudt på grunn av spredningsfaren.

LES OGSÅ: Uhygieniske studentboliger

Forebyggende

– På sikt håper vi å kutte ut giftstoffene. I stedet skal vi drive forebyggende arbeid og blant annet montere musesperre i ulike varianter, sier Stormo.

Les også: Muselort veltet ut av veggene

Butikksjef hos Felleskjøpet, Randi Simonsen, opplyser at de ikke har hatt musegift på to uker.

– I høst er salget økt med 50 prosent. Vi har en ny forsendelse på gang, men det er uvisst hvor mye vi får inn, sier hun.

Også hos Plantasjen er lageret tomt. De har kun musefeller igjen, får iTromsø opplyst.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter