Slik blir byens eneste meksikanske restaurant

Når Chilli åpner dørene i midten av november, er planen til Brian Rundhaug at restauranten skal ha flere bein å stå på.

Brian Rundhaug har hendene fulle med å få lokalet ferdig til åpningen. Foto: Pia Engman  

nyheter

- Vi ser for oss at kjøkkenet skal åpne klokken 11 om dagene. Da vil vi tilby kundene et lunsjkonsept, der tanken er at det skal gå veldig fort å få mat. De fleste har bare en halvtimes lunsjpause, så da er det helt essensielt at det går fort dersom man skal ut å spise. Men det skal selvsagt ikke gå på bekostning av kvaliteten, forklarer daglig leder Brian Rundhaug, før han legger til:

- Vi planlegger også en egen middagsmeny. Her ser vi for oss mat som tar noe lengre tid å lage, og som naturligvis vil koste litt mer. Vi satser også stort på take away, da vi tror dette vil slå an.

LES OGSÅ: Snart åpner restuaranten Da Pinocchio

Totalforandret lokale

Det var i slutten av august iTromsø skrev at det i høst ville åpne en meksikansk restaurant i de tidligere lokalene til Curious Chef.

Planen da var å åpne restauranten i slutten av september. Det viste seg ikke å være mulig.

- Møblene vi bestilte tok lengre tid å få enn det vi hadde sett for oss, så nå venter vi blant annet fortsatt på bordene, forklarer Rundhaug.

Han innrømmer imidlertid at bordene ikke er det eneste som gjenstår før lokalet fremstår slik det er tenkt.

- Før helga fikk vi kastet en hel del, samt ryddet i lokalet, men vi har ennå noen plasser der vi ikke har fått malt. Akkurat nå er det såpass mye kaos her at det fortsatt ser ut som en byggeplass, forteller Rundhaug.

Når alt er på plass lover han at lokalet, som tidligere har vært veldig mørkt, vil fremstå som totalforandret.

- Jeg har vært opptatt av at det ikke skal fremstå som altfor meksikansk, da dét fort kan bli litt for mye av det gode. Her vil vi ha lysegrå vegger, bortsett fra én rød, samt mye materialer i eik og børstet stål, avslører han.

Helaftens konsept

Chilli satser imidlertid på å være noe langt mer enn "bare" en restaurant.

- Vi ønsker å tilby kundene våre en helaften. Når de først har kommet inn dørene hos oss, skal vi kunne gi dem alt de måtte ønske seg i løpet av en kveld. Det vil si at dette skal være et sted folk ønsker å fortsette kvelden på byen, også etter at de er ferdig med å spise. I tillegg til nærmere 60 spiseplasser, planlegger vi en egen loungeavdeling med sofaer og små bord, avslører Rundhaug.

Dermed satser restauranten også på et eget loungekonsept alle dager utenom søndager.

- Det vil være et konsept med fokus på kvalitet. Vi har blant annet laget åtte egenkomponerte cocktails av høy kvalitet, samt at vi skal ha et stort utvalg av blant annet tequila. Fredager og lørdager vil vi også ha Djer her, som skal lage den rette stemningen med behagelig bakgrunnsmusikk. Dette skal være et sted der folk skal kunne prate sammen, ikke rope for å høre hverandre, påpeker Rundhaug.

Han ser dermed for seg at Chilli på kveldstid vil tiltrekke seg et litt voksent publikum.

- Unge foretrekker som regel et sted der de kan hoppe og sprette litt rundt, så med én gang det er snakk om litt rolig stemning, treffer man et litt voksent publikum. Med Bardus rett over gata som vi tror vi kommer å være et supplement til - og motsatt - vil gata her bli en "hot spot" på kveldene, spår Rundhaug.

LES OGSÅ: Her åpner det ny pizzarestaurant

Åpner i november

Etter at planene om åpning i september ble lagt på is, har Chilli nå pekt seg ut en ny dato for når åpningen vil finne sted.

- Planen er å ha en prøveåpning for bar- og restaurantbransjen 9. november. Tanken er at de får teste ut konseptet først, slik at de kan komme med tilbakemeldinger på hvordan det fungerer. Dermed får vi muligheten til å gjøre eventuelle utbedringer før vi satser på en lukket åpning for inviterte torsdag 13. november. Dagen etter kjører vi så på med vanlig åpning for alle, forklarer Rundhaug.

LES OGSÅ: Åpningen av sportsbaren O`Learys utsettes