Her bygges det om for 220 millioner kroner

Gamle Breivang Husmorskole ombygges og renoveres i høst for å bli Handelshøyskolens nye hovedsete i Tromsø i 2016.

Den gamle husmorskolen i Tromsø bygges om for 220 millioner kroner for å huse Handelshøyskolens nye hovedsete i Tromsø.

Fasade: Slik blir skolens nye forside seende ut.   Foto: Arkitektkontoret Amundsen

Auditorium: Slik blir økonomistudentenes nye auditorium seende ut.   Foto: Arkitektkontoret Amundsen

Foyer: Skolens kommende foye. Foto: Arkitektkontoret Amundsen 

Kantine: Den nye kantinen får en sentral plass på den nye Handelshøyskolen.  Foto: Arkitektkontoret Amundsen.

nyheter

Høsten 2016 skal gamle Breivang Husmorskole fremstå som et moderne fleksibelt og fremtidsrettet kontor- og undervisningsbygg på totalt 5400 kvadratmeter inklusive en toetasjes påbygging på nordfløya.

– Det er en attraktiv tomt med flott beliggenhet med nærhet til campus. Det gamle bygget har et spesielt særpreg og stolt tradisjon som utdanningssted. Det er utnyttbart råbygg på tomt regulert til offentlig formål og vi så det derfor som et ideelt sted for å huse fremtidens hovedsete for Handelshøyskolen i byen, forteller direktør ved bygg- og eiendomsavdelingen ved Universitetet i Tromsø, Erland Loso.

Ombygging

Det gamle husmorskole-bygget skal før åpningen gjennomgå en total teknisk og bygningsmessig renovering i tillegg til en toetasjes påbygging på nordfløya. Arbeidet startet i august i år og målet er at bygget skal være ferdigstilt til skolestart 2016.

– Det er klart det er mye som må gjøres og store kostnader som skal til når et såpass gammelt bygg skal bringes opp til moderne standard, sier prosjektleder for utbyggingen, Kjell P. Berntsen.

LES OGSÅ: Bygger om butikken

Den totale kostnadsrammen for Nye Breivang-prosjektet er ifølge Berntsen på cirka 220 millioner kroner. Det er like under hva et helt nytt bygg ville ha kostet, men Berntsen og Loso sier fordelene ved å bevare det gamle bygget likevel er mange.

Ivaretar tradisjoner

– Breivang Husmorskole er godt kjent blant tromsøværinger som et læringssted av ordentlig kvalitet. Skolen var kjent for sin gode mat og bruk av sunne, lokale matvarer. Akkurat det er en tradisjon som vi ønsker å bringe videre på Nye Breivang, forteller bygg- og eiendomsdirektøren.

LES OGSÅ: Nå investeres det i nord

Det nye byggets skal nemlig få en fullverdig kantine som skal tilby studenter og ansatte god, sunn og lokal mat akkurat slik som den gamle husmorskolen gjorde i sine dager.

– Vi har involvert både kantineansatte og studenter i planleggingen av den nye kantina. Særlig studentene er svært ivrige på hvordan vi kan organisere den kantina for best å ivareta stedets gode, gamle mattradisjoner, sier Loso.

LES OGSÅ: Slik blir byens eneste meksikanske restaurant

Den nye kantina blir bygget i den tidligere gymsalen og er tiltenkt en viktig plass for å hedre den gamle husmorskolen.

– Jeg er blitt fortalt at Kong Olav under sin sigingsferd i Tromsø ble servert middag på Breivang Husmorskole. Det viser hvor god mat som ble laget på gamle Breivang, og vi skal ikke bli noe dårligere når den nye skolen åpner, ler Loso avslutningsvis.