Åpner nordnorsk mattempel

Like etter nyttår vil dørene slå opp til det initiativtakerne håper skal bli et kulinarisk kraftsenter for hele Nord-Norge.

MATHALL-KVARTETT: Gunnar Wilhelmsen, Jørn Hoel, John-Fredrik Solberg og Gunnar Jensen presenterte onsdag sine planer på ny mathall i Grønnegata. – Vi har ikke satt en dato for åpningen, men vår drøm er å kunne åpne i tide til filmfestivalen i januar, sier Gunnar Wilhelmsen.  Foto: Ronald Johansen

MATMESTER: Artist og matentusiast Jørn Hoel er av mennene bak den nye mathallen som skal åpne i Grønnegata.  Foto: Ronald Johansen

FERSKVAREDEL: Ene siden av mathallen vil være en ferskvaredel der man vil kunne kjøpe fisk og skalldyr, kjøtt og andre råvarer. 

MATHALL: Den nye mathallen skal holde til i TBBLs gamle lokaler i Grønnegata – som er pusset opp for flere millioner kroner. 

nyheter

Det er ikke «småpoteter» de presenterer – kvartetten Jørn Hoel, Gunnar Wilhelmsen, Gunnar Jensen og John-Fredrik Solberg.

Sammen med to andre samarbeidspartnere – ferskvarespesialist Ørjan Jacobsen og John Werner Larsen – har de planene klare for å åpne Mathallen Tromsø i de gamle TBBL-lokalene i Grønnegata.

– Dette skal være annerledes enn alt annet som tromsøværingene har opplevd. Det skal være en orgasmeopplevelse for alle som elsker mat, sier Jørn Hoel.

Lokalt internasjonalt

Inspirasjonen til mathallen er hentet fra både inn- og utland.

– Jeg har reist rundt i hele Europa og besøkt mathaller – og elsker atmosfæren på en mathall – og det er denne opplevelsen vi ønsker å trekke til Tromsø, sier Hoel.

Samtidig skal mathallens profil være fundert på det lokale.

– Da jeg vokste opp hadde vi fiskehall her i Tromsø, og det er noe av den tradisjonen vi ønsker skal være med inn i den nye mathallen, sier Hoel.

Nordnorsk

Mathallen skal bestå av to deler – en ferskvaredel og en restaurantdel.

Utflyttet tromsøværing Ørjan Jacobsen skal være sjef på ferskvaredelen mens kokk Gunnar Jensen skal være sjef for restaurantdelen.

– Vi kommer til å ha hovedfokus på lokale produsenter av høykvalitetsmat. Det skal være kjøtt, fisk, meieriprodukter og andre lokale matvarer, sier Gunnar Jensen.

«Drømmesituasjon»

Tanken er at maten som serveres i den «varme» delen skal være hentet direkte fra den «kalde» delen.

– Det er jo en drømmesituasjon for meg som kokk å kunne hente både råvarer og inspirasjon fra en butikk i samme lokale som kjøkkenet, sier Jensen.

I tillegg til råvarer og ferdig lunsj og middag skal det serveres kurs og andre mathappenings.

Store investeringer

– Vi ser for oss at vi skal holde kurs og presentasjoner av både mat og vin for interesserte kunder, sier Jørn Hoel.

For tiden er det nakne betongvegger, teglstein og byggestøv som preger lokalene. Det er likevel en plan bak kaoset – og det er investert store pengesummer i Mathallen Tromsø.

– Om man regner sammen alt som er investert i lokalene – alt fra kjøkkenutstyr og møblemang til oppussing havner vi nok på i underkant av fem millioner kroner, sier Gunnar Wilhelmsen, gårdeier.

Han er imidlertid overbevist om at satsingen vil lønne seg.

– Vi har gått veldig mange runder med andre mathaller, folk med erfaring fra utelivsbransjen og potensielle kunder og er blitt sikre på at vi vil lykkes, sier han.

– Ikke minst fordi vi mener at vi har de absolutt rette folkene til å drive Mathallen. De har kompetansen som trengs for å få det til, avslutter Wilhelmsen.