Kjempesuksess med teaterkake

EPLEKAKE: Her viser Thomas Norbye fram eplekaka som gjengen på Hålogaland Teater skal spise hver dag fram til jul.Foto: Kent-Einar Myreng 

nyheter

I Hålogaland Teaters humorsatsing «Blodig alvor» trengte man en eplekake til hver eneste forestilling fram til jul. Dessverre har en av skuespillerne glutenallergi og dermed ble bakeriet Steike Godt kontaktet.

LES OGSÅ: Nå lanseres hjernebrødet

– De skulle bruke ei kake i et stykke, men en av skuespillerne tålte verken sukker, melk eller mel. Tar man bort det er det veldig vanskelig å bake, i alle fall slik jeg har lært, sier Thomas Norbye som er konditor på Steike Godt.

Skeptisk

Hodet ble lagt i bløtt og etter litt leting på nettet fant Norbye en melblanding hos Sunkost som kunne fungere,

– Vi kan riktignok ikke kalle den en glutenfri kake. For reglene der er at man må ha bakt den i et glutenfritt miljø, men vi har ikke tilsatt noe gluten og de har spist kaka en stund nå og vi har ikke fått noen reaksjoner. Vi kan med sikkerhet si at produktet vårt er sikkert for glutenallergikere, sier Norbye som er veldig fornøyd med kaken.

LES OGSÅ: Dette bygget kan bli hybler for arbeidere

– Den er utrolig god. Jeg var selv veldig skeptisk, men man må bare ta inn over seg at det er mange med de typer allergier. I en blindtest har man ikke mulighet til å smake forskjell på den og en vanlig kake. Forrige helg hadde vi den i butikkene på Stortorget og på Jekta. Begge forsvant på et blunk. Nå har vi sendt ut nye og vil satse mer på dette. Er dette noe vi kan tilby og stå inne for, så baker vi det uten problem. Det er et veldig godt alternativ til de som for eksempel har sukkersyka.

Stas med teater

Å ha en kake med i et teaterstykke mener Norbye er riktig stas, og tilbakemeldingene har utelukkende vært gode.

– Klarer de å spise kaka hver dag fram til jul må den jo være god. Og vi har fått ekstremt gode tilbakemeldinger fra teateret, sier Norbye.

– Vi måtte gjøre en liten justering, men ellers var alt tipp topp.

LES OGSÅ: Slik blir Kari Bremnes sin nye forestilling

Nå ser ikke konditoren bort fra at glutenfrie produkter kan bli en del av produksjonen til Steike Godt.

– I dag har vi en muffins uten hvetemel, men det er det hele. Om interessen er stor må vi jo lansere flere produkter. Kan man tilby noe vi kan stå inne for på både smak og kvalitet, så har vi lyktes. Helt siden jeg startet her har jeg hørt at Steike Godt vil være annerledes og tørre å gjøre det de andre ikke tør å gjøre, sier Norbye.