Heiste regnbueflagget over Tromsø

Etter å ha fått avslag for seks år siden, kunne endelig Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) heise flagget over sin egen by.

Lørdag morgen ble Arctic Pride markert på Stortorget

TO SMÅ REGNBUEFLAGG!: Ole Marius Johnsen feirer Arctic Pride med blant annet en stand på Stortorget. 

nyheter

Lørdag er siste dag av festivalen Arctic Pride og ble blant annet markert med stand i Storgata.

– Vi har allerede hatt mange innom som har vært nysgjerrige og vi har svart på spørsmål så godt som vi kan, sier Ole Marius Johnsen, leder for LLH Troms.

Les også: Ny festival i Tromsø

Den «skeive festivalen» som LLH kaller Arctic Pride, har vært i full sving siden onsdag med presentasjon av boka «Queering Sapmi» om homofile samer og skeive filmvisninger. Men høydepunktet kom kanskje da regnbueflagget ble heist over Tromsø.

Feighet

– Jeg ble litt overrasket da over 30 personer møtte opp på en lørdag formiddag for å heise flagget med oss for første gang i Tromsø, sier Johnsen.

Forrige gang LLH Troms søkte om å få heise regnbueflagget for seks år siden fikk de avslag fra kommuneadministrasjonen. Årsaken var at flagget ikke er et offisielt flagg.

– Det følte vi som en latterlig unnskyldning og feighet fra politikernes side som ikke turte å ta et standpunkt og støtte den skeive befolkninga i byen. Andre kommuner har jo kjøpt inn egne regnbueflagg, forklarer Johnsen.

Les også: Horne åpner Europride 2014.

I dag er han imidlertid mest glad for å notere seg den drastiske utviklinga i byen.

Fin utvikling

– Det har tydeligvis vært en fin utvikling her i byen og har mottatt støtte både fra ordføreren og politikerne, fortsetter LLH-lederen.

Festivalen skal vise mangfoldet av byens skeive befolkning, og har tatt for seg mange alvorlige temaer.

– Selv om vi setter søkelyset på tyngre saker, skal det samtidig være gøy. Dette er jo også en feiring, sier Johnsen.

Les også: Amrita støtter homokampanje.

Det var da også tydelig rundt foreningens stand på Stortorget, hvor latteren og klemmene satt løst den bitende kulda til tross.

– Det arrangeres jo slike festivaler over hele landet, men vi ville gjerne lage ei markering på vinteren for å markere det arktiske aspektet. Det er mange som ikke vet nok om den skeive befolkningen, og det vil vi gjerne gjøre noe med, avslutter Johnsen som håper at festivalen kan bli et årlig innslag i bybildet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter