- Gjør vondt i hjertet at jeg faktisk må spørre om noen vil være min venn

Ida Christine Olsen (24) så ingen annen utvei enn å publisere et innlegg på Facebook for å få seg ei venninne.

GRIPENDE: Dette gripende innlegget postet Ida Christine Olsen på Facebook for å få ei venninne å snakke med.   Foto: Privat

nyheter

– «Har kvia mæ i det LENGSTE for å faktisk poste det her, her på jentegruppa! Gjør mæ vondt innerst i hjerterota at æ faktisk «må» ta det steget å spørre om nån vil være venninna mi!» 

Slik starter innlegget som Ida Christine Olsen (24) postet på en lukket Facebook-gruppe. Her forteller hun om sin vanskelige oppvekst og at hun sårt trenger ei venninne for å å gå på kino sammen med eller bare noen bare prate med.

LES OGSÅ: "Kommentarer, blikk og latter har preget min barndom og min ungdomstid."

– Jeg har alltid vært et alvorlig mobbeoffer. Jeg har aldri hatt venninner som jeg kan snakke med eller finne på ting med. Jeg trenger å lufte tankene mine etter å stort sett ha vært alene i alle mine år, forteller Olsen til iTromsø.

– Ingen venner

Olsen forklarer at hun fikk diagnosen Kronisk utmattelsessyndrom (ME) som 20-åring og det har preget den sosiale delen av livet hennes.

– Jeg ble syk som 13-åring, men fikk ikke diagnosen før jeg var 20 år. Samtidig har jeg alltid slitt med overvekt og ungdomstiden min vært preget av ensomhet, sier hun.

– For å være helt ærlig, så har jeg ingen venner jeg kan dra ut med i hverdagen, legger hun til.

– Måtte bare prøve

- « ... Til slutt så ser æ vel egentlig kem som e mine gode venna av dem som står igjen og som aksepterte mæ som ho Ida med M.E. Kjenne det e ubehagelig å faktisk skrive sånn her, e så redd nån av dokker skal tru æ e desperat og teit. Men det æ sårt ønske e å få mæ nån vænna æ kan finne på nåkka med, snakke med, støtte og være en god venn med,» skriver hun videre i innlegget.

LES OGSÅ: Arrangerer fakkeltog mot mobbing i Tromsø

Olsen forteller at hun lenge har vurdert å ikke legge ut innlegget fordi hun var redd for negative tilbakemeldinger.

– Jeg tenkte at hvis jeg skal komme meg videre, så må jeg prøve å skrive et innlegg. Det er veldig mange jenter fra Tromsø i den gruppa, så jeg måtte bare prøve, sier hun.

Overveldende tilbakemeldinger

Og tilbakemeldingene hun har fått på innlegget har kun vært positive.

– Jeg har fått rundt 40 meldinger på Facebook og mange kommentarer på innlegget. Det viser seg at det er mange som sitter i samme situasjon som meg og faktisk ikke har venner, sier den tøffe 24-åringen.