Dødsbrann i Kroken

En person omkom i brannen. Personen som tidligere var savnet er nå gjort rede for.
nyheter

I en pressemelding kl. 10.50 skriver politiet i Tromsø at den savnede personen nå er gjort rede for og har ikke vært i huset.

Akkurat nå jobber politiet med identifisering av avdøde og varsling av pårørende.

SE VIDEO: En person funnet død

På grunn av stor varmeutvikling og slukningsarbeid er det uklart når det vil bli gjennomført kriminaltekniske undersøkelser på stedet. Av den årsak er det ikke mulig å si noe om årsaksforhold på dette tidspunkt, sier politiet i pressemeldingen.

Funnet død

Det var klokken 03.01 natt til fredag at nødetatene fikk melding om brann i en enebolig i Topasveien i Kroken Sør i Tromsø.

LES OGSÅ: - En fryktelig tragedie

To personer i husets hoveddel kom seg uskadet ut og en person ble funnet omkommet i husets kjellerleilighet, opplyser politiet.

- Fem personer er registrert boende i huset. De to som først var savnet er nå gjort rede for, sier innsatsleder på stedet, Bård Mosli, til iTromsø.

En sjette person - som brukte å være i huset av og til - ble også omtalt som savnet, men skal ikke ha vært i huset under brannen.

Fraktet til UNN

Etter det iTromsø kjenner til skal det være en mor med barn boende i eneboligen.

Politiet kan imidlertid ikke si noe om den omkomne på nåværende tidspunkt.

- Den omkomne er fraktet til UNN og vi venter på å få identifisert personen, sier operasjonsleder Trond Amundsen til iTromsø.

De to personene som kom seg ut fra husets hoveddel skal være et par i 50-årene.

Naboer evakuert

Alle nødetater rykket ut til Kroken etter at en nabo varslet om brannen.

- Brannvesenet rykket ut med full styrke og var på stedet syv minutter etter meldingen kom inn klokken 03.01. Da stod huset i full fyr. De måtte på et tidspunkt få bistand fra lufthavnvakten på grunn av mangel på vann og fare for spredning til nærliggende hus, sier operasjonsleder.

Tre hus ble evakuert under brannen.

- De som bodde i nabohusene fikk flytte tilbake rundt klokken 04.30 da brannvesenet fikk kontroll på brannen, sier Amundsen.

Sendte inn røykdykkere

Fagleder for brann, Dag Tore Lyseggen, forteller at det var den første patruljen som kom til stedet som også fant den omkomne personen i eneboligen.

- Det ble sendt inn røykdykkere i huset som raskt fant den omkomne, sier Lyseggen.

Brannvesenet driver nå med etterslukking på stedet.

- Denne jobben vil ta tid. Det vil det også gjøre før kriminalteknikerne kan ta seg inn i huset, sier operasjonsleder Amundsen.