Disse kan bli Årets tromsøværing 2014

Nå kan du stemme på din kandidat!

Sjefsredaktør Jonny Hansen vil ha flere kandidater til årets navn.  Foto: Ronald Johansen

Miika Koppinen  Foto: Delebekk, Bjørn Steinar

Lene Marlin  Foto: Isabel Watson

Jørn Hoel  Foto: Ronald Johansen

Sissel Helland  Foto: Jon Terje Eiterå

Henrik Romsaas  Foto: PREBEN OLSEN

Hjemmehjelperne Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / SCANPIX  

Børge Robertsen 

Inger-Helén Hjemvoll  Foto: Tom Benjaminsen

Bård Sverdrup  Foto: Ronald Johansen

Yalda Bahadori  Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Fra og med lørdag kan man avgi sin stemme på iTromsøs facebooksider.

Man kan også stemme frem sin favoritt til tittelen Årets tromsøværing ved å sende IT, etterfulgt av kandidatens fornavn, til 2399. For eksempel IT Miika til 2399. Tjenesten koster 1 krone per SMS.

Du kan også stemme direkte på din kandidat ved hjelp av skjemaet til høyre for saken.

Frist for å sende oss din stemme er midnatt 14. desember, og vinneren offentliggjøres på julaften.

Fikk 95 forslag

For 29. gang skal Årets tromsøværing kåres av iTromsøs lesere.

Ifølge redaktør i iTromsø, Jonny Hansen, har engasjementet blant tromsøværinger i forkant av årets kåring vært rekordhøyt.

– Vi fikk nemlig inn hele 95 forslag i år, noe jeg tror må være rekord. Det har vært et stort engasjement tidligere, men makan til dette har jeg ikke vært borti tidligere, forteller han.

Det var altså ingen lett oppgave å velge ut ti kandidater til hederstittelen.

– Nei, det var utrolig mange gode forslag. Det var vanskelig og tidkrevende, men vi gjorde mye av arbeidet etter hvert som kandidatene har kommet inn. Jeg føler vi har gjort et grundig arbeid, forteller Hansen.

Kandidatene

Under følger de ti utvalgte og begrunnelsen for deres nominasjon.

1. Miika Koppinen (IT Miika)

Har gjennom mange år som TIL-spiller profilert byen på en god måte. Koppinen har nå spilt sin siste kamp, og bidro til at TIL fikk en plass der de hører hjemme – i eliteserien.

2. Lene Marlin (IT Lene)

Gjorde en utrolig viktig manøver ved å stå fram og fortelle om sine psykiske utfordringer, og som bidro til å sette ord på ting og gjorde det enklere for mange mennesker i hele landet.

3. Jørn Hoel (IT Jørn)

Har i høst deltatt – og imponert – i flere av høstens store underholdningsprogram, og har på den måten profilert byen på en god måte. Nå bidrar han også til utvikling av sentrum med den nye mathallen som åpnes på nyåret.

4. Sissel Helland (IT Sissel)

En meget engasjert kordirigent som etablerte Sandnessund blandakor for 35 år siden, og som trofast har svingt taktstokken for mange sangere i årenes løp.

5. Henrik Romsaas (IT Henrik)

Med engasjement og pågangsmot har han sørget for å gjøre Tromsømarka mer tilgjengelig og mer attraktiv for byens befolkning. Blant annet får vi ei ny badestrand ved Langvannet.

6. Hjemmehjelperne (IT Hjemmehjelperne)

Ei gruppe yrkesutøvere som gjør en fabelaktig innsats for eldre døgnet rundt, året rundt. Er til både hjelp og støtte for dem som trenger det, men får sjelden den anerkjennelsen de fortjener.

7. Børge Robertsen (IT Børge)

Har gått i bresjen for å jobbe fram sjakk-OL, som ble et meget vellykket arrangement og som satte Tromsø på kartet i hele verden. Han har stått oppreist i både storm og stilla underveis og etter sjakk-OL, som er det største arrangementet noensinne nord for Trondheim.

8. Inger-Helén Hjemvoll (IT Inger)

Hotelldirektøren sto fram og fortalte om de helsemessige utfordringene hun har vært gjennom med både hjerte- og nyretransplantasjon. Hun har med sin åpenhet vist at det går an å få et tilnærmet normalt liv etter en alvorlig sykdom.

9. Bård Sverdrup/Totalrenovering (IT Bård)

Tok grep etter at det gamle sjømannshjemmet (nå Skippergården) hadde forfalt i mange år og sto tomt og med knuste ruter. Nå er det på nytt gjort til ei perle midt i sentrum, sammen med flere andre gamle bygårder over hele sentrum.

10. Yalda Bahadori (IT Yalda)

Jenta som er blitt et symbol for alle Norges lengeværende asylbarn. Saken hennes har vekt et enormt engasjement i hele byen – og også fra ytre høyre til ytre venstre i det politiske miljøet. Byen fremstår som mer raus og inkluderende etter Yalda-saken, som ble avgjort i høst. Yalda har nå blitt tromsøværing livet ut.

Overrasket

For samtlige av kandidatene iTromsø har vært i kontakt med kom nominasjonen som en gledelig nyhet.

– Det er veldig overraskende, og det gjør meg utrolig smigret, sier Miika Koppinen.

Ifølge Koppinen ville det vært en beærelse på høyde med hans viktigste medaljer dersom han vant.

Gledelig nytt

Også flere av enhetslederne i hjemmetjenesten i Tromsø kommune uttrykker overraskelse og glede over nominasjonen.

– Det er veldig gledelig. At vi ikke får noen særlig anerkjennelse er ikke noe vi diskuterer eller tenker på. Det vi er opptatt av er å gi gode tjenester, forteller enhetsleder ved Omsorgstjenesten Sørøya, John Pedersen.

Også hans stedfortreder, Truls Staer, lar seg glede av nyheten.

– Vi synes det er kjempefint å bli nominert. Det er veldig positivt at det rettes oppmerksomhet mot det vi gjør, sier han.

– Våre ansatte gjør en fantastisk jobb, så dette er gledelig nytt, sier enhetsleder ved Kvaløya hjemmetjeneste, Roar Evjen.