Har ståltro på at Finnsnes er bedre enn Tromsø

Nå er det klart for pepperkakekrig

Linda Solhaug, borgermester i Finnsnes pepperkakeby tror ikke Tromsø klarer å lage en større pepperkakeby enn «lillebror».

KONKURRANSE: Linda Solhaug, pepperkakeborgermester på Finnsnes utfordrer Tromsø til å forsøke å få en større by enn Finnsnes. Foto: Privat 

Vi kan enten telle opp hvilken by som har brukt mest pepperkakedeig, eller telle antall hus for å se hvilken by som blir størst. Så får vi sette en harstadværing til å være kontrollteller.

nyheter

Pepperkakebyen på Finnsnes har i år tiårsjubileum, og borgermester Solhaug har allerede jobbet lenge med å få byen på plass.

– I fjor ble vi utfordret av Tromsø til å lage den største pepperkakebyen i Nord-Norge, og derfor vil jeg sende utfordringen i retur i år. Vi vant i fjor og har tro på at vi gruser Tromsø i år også, sier Solhaug og ler.

Hun er pepperkakeborgermester på Finnsnes for tiende og siste år, og er klar på at hun selv vil brette opp ermene dersom Tromsø blir en trussel pepperkakemessig.

– For å si det sånn, hvis Tromsø vinner over oss må jeg fortsette med pepperkakebyen også neste år.

SE OGSÅ: Se bildeserie fra fjorårets pepperkakeby i Tromsø

500 kilo

Solhaug har allerede levert ut cirka 500 kilo pepperkakedeig til bakelystne finnsnesværinger.

– Vi kan enten telle opp hvilken by som har brukt mest pepperkakedeig, eller telle antall hus for å se hvilken by som blir størst. Så får vi sette en harstadværing til å være kontrollteller, sier hun lattermildt.

Solhaug tror en vennskapelig konkurranse mellom byene vil trigge enda flere til å være med på advendtstradisjonen.

– Litt konkurranseinstinkt er sunt for alle parter, og vi på Finnsnes er jo litt «underdogs» som klarte å vinne i fjor. Det er klart at det hadde vært veldig kult å klare det i år igjen.

LES OGSÅ: Ruster opp til pepperkakekrig

Tips til konkurrenten

At næringslivet er engasjert i pepperkakebyen på Finnsnes er det ingen tvil om, og ifølge Solhaug er nettopp det nøkkelen til å få en storslagen by på plass.

– Brannsjefen var innom med en pepperkakeversjon av brannstasjonen som han var veldig stolt av, og det har oppstått en liten intern konkurranse om hvem som lager det fineste huset her. Byens bensinstasjoner har for eksempel en intern greie om hvem som lager den største og fineste stasjonen i pepperkakedeig.

LES OGSÅ: Ordføreren vil avvæpne Finnsnes

Hun peker også på at det ligger god reklame i å være med å bidra.

– Logoer og navn går igjen på husene, og det er fin markedsføring, sier hun.

Bergen har landets største pepperkakeby, og Solhaug tror Nord-Norge kunne hatt den største pepperkakebyen i Norge dersom Tromsø og Finnsnes slår seg sammen

– Men da må alle Tromsøs hus kjøres til Finnsnes, sier hun og ler.

I dag åpner pepperkakebyen i Tromsø for å ta i mot pepperkakehus, mens Finnsnes har siste innleveringsfrist i morgen.