Årets tromsøværing

– Bare gjort jobben min

Henrik Romsaas ser på nominasjonen som en stor ære, men er klar på at han slett ikke har vært alene om å ruste opp tromsømarka.

ENGASJERT: Henrik Romsaas har et brennende engasjement for tromsømarka. Her er han i sving med å fjerne tromsøpalmer langs Kvaløyveien tidligere i år.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Det er en stor ære. Jeg visste at jeg var foreslått som en mulig kandidat, men at jeg skulle bli plukket ut som én av ti nominerte, hadde jeg aldri trodd. Jeg er rett og slett ydmyk og beæret over nominasjonen, forteller Henrik Romsaas.

LES OGSÅ: Disse kan bli Årets tromsøværing 2014

– Anerkjennelse

Romsaas legger ikke skjul på at han også hadde litt kvaler med å bli nominert i kraft av at han har ledet et prosjekt som flere enn ham selv har jobbet med.

– Selv om jeg ble overrasket og glad, har jeg tross alt bare gjort jobben min, noe det er selvsagt at jeg skal gjøre. Jeg tenkte derfor først at de nominerte burde være typiske ildsjeler, men jeg ser jo at flere av de andre kandidatene har blitt nominert for jobben de gjør, så da føles det greit, forklarer han.

Reaksjonene fra dem rundt ham har utelukkende vært positive etter at det ble klart at Romsaas var nominert.

– Jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger, innrømmer han, som likevel synes det er litt rart å bli nominert for jobben han har gjort.

– Jeg leder bare et team av mange kompetente medarbeidere, så jeg ser på denne nominasjonen som en anerkjennelse av det kollektive arbeidet vi har gjort i Tromsømarkaprosjektet.

– Sann glede

Tromsømarkaprosjektet ble vedtatt av kommunestyret i juni 2011. Det ble da klart at det skulle investeres 12 millioner kommunale kroner for å ruste opp tromsømarka i perioden 2011–2014. Prosjektet har vist seg å være så vellykket at det nå blir videreført også til neste år.

– Det har vært en sann glede fra dag én å jobbe med dette. Vi har blitt tatt så godt imot av befolkningen rundt omkring på de stedene vi har arbeidet, i tillegg til at vi har hatt et fantastisk samarbeid med alt fra bydelsråd til idrettslag som vi har hatt med på laget.

Flere favoritter

Romsaas synes det er vanskelig å peke ut en klar favoritt blant de nominerte. Han mener det er flere som fortjener utmerkelsen «Årets tromsøværing».

– Både Lene Marlin og Miika Koppinen er opplagte stemmesankere. Også Hjemmetjenesten og Børge Robertsen fortjener seieren. Selv er jeg superglad bare over å være nominert, men jeg regner med at jeg får noen stemmer fra kona, svigermora mi og noen fornøyde markabrukere.