Årets tromsøværing

Med hjerte for byen

Etter mange år i Tromsø ser Miika Koppinen på seg selv som en tromsøværing.

BEÆRET: Miika Koppinen synes det er stort å være nominert til Årets tromsøværing. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

– Jeg er både overrasket og beæret over at jeg har havnet på denne lista blant så mange markante personer som har gjort bra ting for Tromsø over lengre tid, sier Miika Koppinen.

Etter at det ble kjent at Koppinen er nominert til Årets tromsøværing, har ikke reaksjonene latt vente på seg.

– Tilbakemeldingene har bare vært positive. Alle synes det er veldig stas at jeg er nominert, forteller 36-åringen, som nylig la opp som fotballspiller etter blant annet 12 år i TIL og tre sesonger i Rosenborg.

Godt inntrykk

Med over 300 kamper for «Gutan», der han de siste årene har vært kaptein, har Koppinen blitt et kjent ansikt i Tromsø. At finnen kan bli kåret til Årets tromsøværing, synes han likevel er litt spesielt.

– Jeg vil jo si at det er litt rart, men samtidig har jeg bodd mesteparten av mitt voksne liv her i byen og jeg føler selv at jeg er tromsøværing, påpeker Koppinen.

Han husker fortsatt godt sitt første møte med byen.

– Det var i slutten av november i 1999, og jeg reiste opp til Tromsø for å se nærmere på TIL og byen. Det var veldig mørkt og nesten ikke snø, omtrent som nå, meg jeg fikk umiddelbart inntrykk av at både klubben og byen var åpen og inkluderende, noe som føltes veldig betryggende, minnes Koppinen.

Han innrømmer at han blir å savne fotballen nå som han legger opp.

– Det blir rart å skulle sitte på tribunen eller hjemme foran TV-en å se TIL spille. Jeg er veldig stolt over det jeg har oppnådd med TIL, det har uten tvil vært mange høydepunkter, først og fremst medaljene. At fotball engasjerer folk har dessuten ført til at jeg har blitt kjent med mange mennesker, og dermed fått et veldig bra nettverk her i byen.

– Oppriktig og ærlig

Egne vinnersjanser i konkurransen er noe 36-åringen ikke har tenkt så mye på.

– Skulle jeg vinne, blir jeg veldig stolt og ydmyk. Selv synes jeg Jørn Hoel har gjort en veldig fin jobb. Det samme har Totalrenovering som har gjort en god jobb med å pusse opp byen.

– Nå som du har lagt opp som fotballspiller, hvordan håper du å bli husket?

– Som en oppriktig og ærlig person som har gitt av meg selv til TIL og byen.