Har valgt ut brudevalsen

Etter 27 års samboerskap giftet de seg i fjor sommer. I kveld får de endelig høre sønnen synge brudevalsen i jakt på finaleplass i «Idol».

DRØMMER OM FINALE: Ingvar Olsens foreldre, Terje Hugo Olsen (50) og Anita Solli (47), håper og trør sønnen kan gå helt til finale i «Idol». Her er de hjemme i leiligheten i Tromsø foran bilder av Ingvar som 1 år og som konfirmant.   Foto: Tobias Stein Eilertsen

Ingvar Olsen står ikveld på scenen igjen.  

nyheter

Hver fredag reiser Ingvar Olsens foreldre, Terje Hugo Olsen og Anita Solli, til Oslo får heie på sønnen i «Idol».

Det er fire deltakere igjen i sangtalentkonkurransen. Denne gangen er det foreldrene som velger ut sine nummer og da skal Ingvar (24) synge Blake Sheltons «Neon Light» og Solomon Burkes «Dont Give Up on Me».

– Vi ble forlovet etter tre måneder, men giftet oss ikke før i fjor sommer etter 27 år, forteller Ingvar Olsens foreldre.

Nå skal «Idol-Ingvar» fremføre «Dont Give Up on Me», som var foreldrenes brudevals.

– Han sang den ikke i bryllupet, så nå må han fremføre den, selv om han ikke vil. Jeg kommer nok til å felle en tåre, smiler moren Anita.

Holdt det hemmelig

Historien om 24 år gamle Ingvar Olsen, som «ingen» hadde hørt om før «Idol», er en fortelling om en gutt som vokste opp på Susannejorda i Kaldfjord 2,5 mil utenfor Tromsø, som tidlig begynte å spille i korps, spilte fotball og jobbet flittig på skolen.

Få visste om hans enorme sangtalent.

– Han begynte tidlig med musikk, men sang vel for første gang offentlig da han var 18 år gammel i søskenbarnet sitt bryllup. Siden har han holdt på med musikken, men har jobbet mye med å få gode nok karakterer til å komme inn på medisin, sier faren.

– Han har valgt bort en del festing, men nå som han er i Oslo, har han vel tatt litt igjen, humrer hun.

Ingen av foreldrene visste han i det hele tatt var påmeldt i konkurransen.

Landsens gutt

Når Ingvar er hjemme i Tromsø bor han hos foreldrene i Tromsø eller hjemme på Susannejord, der han tilbringer mye av tiden og innretter eget musikkrom på det som skal bli familiens hytte på en gård som har vært i Olsens familie siden 1700-tallet.

Han er en landsens gutt, som er mindre glad i bylivet.

– Ingvar er rolig og beskjeden, men han fullfører alltid ting og har en enorm kraft når han er på scenen. Nå som han har musikken og kan komme inn på medisin, er alle muligheter åpne. Han har vunnet allerede, men vi både håper og tror at han kommer til finalen og kan gå hele veien, sier faren Terje.