Årets tromsøværing

Med forkjærlighet for gamle hus

Bård Sverdrup og Totalrenovering har siden 1996 jobbet med å pusse opp og forskjønne Tromsø.

GLEDELIG: Daglig leder Bård Sverdrup setter stor pris på at Totalrenovering er blant de ti nominerte etter at de i 20 år har pusset opp gamle hus i Tromsø. 

nyheter

– Det er utrolig hyggelig å bli nominert og vite at jobben man gjør blir satt pris. Det er slikt som motiverer i hverdagen, sier daglig leder Bård Sverdrup.

Med en forkjærlighet for gamle hus har firmaet gjort en viktig jobb med å forskjønne og bygge opp byen.

- Det vet jeg mange setter pris på. Å pusse opp gamle bygninger byr ofte på utfordringer. Det skal gjøres så autentisk som mulig, men samtidig være pent og praktisk og etter dagens retningslinjer, sier Sverdrup.

Krevende prosjekt

I nominasjonen trekkes det gamle sjømannshjemmet (nå Skippergården) frem etter at det hadde forfalt i mange år, og sto tomt med knuste ruter. Nå er det på nytt gjort til ei perle midt i sentrum, sammen med flere andre av byens gamle bygårder.

- Skippergården har vært et krevende prosjekt. Slike gamle hus står skjevt og skakt, og det dukker opp overraskelser underveis man ikke hadde forutsett. Det er umulig å få det helt likt.

Sluttresultatet

Sverdrup tror byens innbyggere har lagt merke til hvordan firmaet har tatt tak i flere hus.

– Spesielt i nordbyen. Prosjekter i Storgata, Skippergata og ned mot Skansen har også blitt lagt merke til, sier han og tilføyer:

– Det er ikke alle som liker det vi gjør. Vi prøver så godt vi kan å gjøre alle fornøyde. Målet er å at flest mulig kan akseptere endringene som blir gjort.

Spesielt blant naboer opplever Sverdrup at de mottar klager. – Ingen ønsker at noe skal skje rett ved egen bolig, og da er det viktig å bevise at sluttresultatet blir bra.

500 boenheter

Siden oppstarten i 1996 har firmaet ferdigstilt omtrent 500 boenheter, og har i dag 155 ansatte.

- Det er alle de ansatte som skal ha æren for nominasjonen. De står på hver dag, understreker han.

Firmaet jobber til enhver tid med rundt 100 prosjekter. Sverdrup nevner blant annet Storgata 114, 22 nye eneboliger på Mortensnes og 27 hus på Storelva som viktige prosjekter i tiden fremover.

For lite ros

Blant de ti kandidatene til Årets tromsøværing mener han hjemmetjenesten fortjener en påskjønnelse.

– De får for lite ros. Folk er for raskt ute med å kritisere jobben de gjør. De er hjemme hos privatpersoner og sprer glede.

Sine egne vinnersjanser ser han på som små i forhold:

– De antar jeg at ikke er så store. Jeg går for hjemmetjenesten.