Fastlegene kutter ut papirmølla

Fastlegene i Troms og resten av Nord-Norge går nå over til nettbasert bestilling av blodprøveanalyser.
nyheter

Dermed går man bort fra papirskjema og dobbeltarbeid. All kommunikasjon mellom fastleger og sykehuset skal nå skje elektronisk.

– Mindre dobbeltarbeid og manuell inntasting gir en drastisk mindre risiko for feilmerking og er veldig tidsbesparende. Nå frigjør man tid som kan brukes til det beste for pasientene og som også gir en mye mindre papirmølle, sier prosjektleder Majbrit Kragh i Helse Nord i en pressemelding fra Helse Nord FIKS.

Færre feil

Først ut i Nord-Norge var Legetorget i Svolvær som startet i februar. Nå har Sentrum legekontor i Tromsø startet opp på nyordningen og de sier at det foreløpig ser lovende ut.

- UNN er rask til å gi svar på prøvene og gir også god oppfølging til oss. Tidligere måtte man skrive manuelt inn på prøveglassene, mens det nå skrives ut strekkoder som klistres på glassene. Dette gir færre feil, Det ligger en enorm trygghet i dette, sier fastlege Dag Nordvåg på Sentrum legekontor.

Leserinnlegg: Bekymringsfull nedleggelse

Får melding

Han sier at man før opplevde ukentlige feil på det gamle systemet.

- Ikke alvorlige feil, men det tok tid å rette opp og det ble kork i systemet. Nå får vi meldinger på maskinen om det er feil, sier Nordvåg i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Sparer millioner på PET-senter