Tok boten med et smil

Fredag morgen hadde Troms politidistrikt trafikkontroll med fokus på sykkel, der ikke alle hadde alt av utstyr på plass.

nyheter

I morgentimene stoppet politiet i Tromsø over 60 syklister for å se om alt av utstyr var på plass. Det endte med 6 forenklede forelegg og en lei bot.

– Generelle krav på sykkelutstyr er at man skal ha bremser foran og bak, du skal ha refleks på pedalene, du skal ha rød refleks bak, en ringeklokke og så skal du være synlig i mørket og i dårlig sikt. Det vil si lys. Det bør være rødt fast eller blinkende. Lyset foran skal være hvitt lys, sier førstebetjent Jørgen Alquist ved Troms politidistrikt.

LES OGSÅ: Politiet skal kontrollere syklistene

900 kroner i bot

De som ble bøtelagt måtte ta til takke med et forenklet forelegg på 900 kroner. Det var ikke alle som tok dette med like godt humør.

– Noen blir litt sure på seg selv. Folk er jo klare over at det ikke er smart å bruke det. Mange har provisoriske løsninger med refleksbånd som blinker. Så lenge de er synlige med lys for biler som kommer bak skal de få en sjanse til av oss, sier Alquist som hadde kontroll på Dramsvegen. Det ble også foretatt en kontroll ved Strandvegen sør på Tromsøya.

En av betjentene som var ute for å stoppe syklister hadde nok vært med på flere bil- enn sykkelkontroller.

– Har du førerkort? Nei, jeg mener legitimasjon, sa en av betjentene som stoppet en syklist.

LES OGSÅ: Sjekket 62 syklister

Omvendt gave

Oskar Gjøstøl var en av mange som ble stoppet av politiets utsendte. Han fikk kommentar på at frontlyset ikke lyste godt nok.

– Jeg hadde for dårlig lys her fremme. Jeg må nok skifte batteri for det var bra når jeg startet i dag. Jeg tror jeg slipper uten bot. Det er bra de passer på, sier Gjøstøl.

Men hos politiet var det ingen kjære mor. Et forenklet forelegg ble skrevet ut og Gjøstøl må finne seg en bedre lykt.

– Det ble en omvendt gave her. Det er bra de er ute her for å passe på, sier Gjøstøl som tok boten med et smil.