Fikk 170.000,- til skatepark

Med en gavesjekk på 170.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen til Blåmann skatepark kan Ersfjordbotn på Kvaløya få byens fineste skatepark.

PENGEGAVE: Hanne-Therese Ridderseth (fra venstre) i Gjensidigestiftelsen gir 170.000 kroner til Blåmann skatepark, noe som gleder leder Petter Bjørntvedt i Tromsø Skateklubb, skater Vemund Mikkola Hansen, ildsjel Odd-Børge Hansen, skater Sigrid Mikkola Hansen og leder Rita Pedersen i IL Blåmann.   Foto: Kjetil Vik

SKATEGLEDE: Petter Bjørntvedt, leder i Tromsø Skateklubb, med sjekken på 25.000 kroner.  

GJENSIDIGESTIFTELSEN
  • Norges største stiftelse
  • Jobber for å skape et tryggere, sunnere og mer aktivt samfunn gjennom å støtte ildsjeler og frivillige organisasjoner
  • Siden 2007 har stiftelsen delt ut over 1,2 milliarder til over 4.500 ulike prosjekter innen trygghet og helse, spesielt forebyggende og aktivitetsskapende prosjekter for barn og unge
  • Arrangerer blant annet Svømmeaksjonen sammen med Norges Svømmeforbund, Håndballskolen sammen med Norges Håndballforbund, og samarbeider med fylkeskommunene om merking av turløyper
nyheter

Det var en stolt gjeng med skatere og representanter for IL Blåmann som stilte opp for å ta imot pengegaven. For bygda er skateparken et tilbud til dem som ikke finner seg til rette i tradisjonelle idrettslag.

– Det er veldig bra med pengegaven. Nå kan vi bygge større og bedre skatepark, og vi kan komme raskere i gang, sier Vemund Mikkola Hansen.

LES MER: Tromsølag tildeles driftsstøtte

Mange ildsjeler

12-åringen har vært skater i tre år, og har også fått lillesøster Sigrid (10) med seg. Pappa Odd-Børge Hansen lanserte ideen om en skatepark allerede i 2011.

– Vi hadde et møte om hva vi kunne gjøre for ungdommen i bygda, og da kom jeg med ideen, som ble godt mottatt. Jeg har fått positive tilbakemeldinger hele veien, sier Odd-Børge Hansen.

– Vi er et heldig idrettslag som har så mange ildsjeler. Vi har brukt mye tid på å få det bra, samarbeidet godt og innhentet ekspertise, legger Rita Pedersen, leder i IL Blåmann, til.

LES MER: Avslår søknad om skatepark

Bedre enn nettbrett

Idrettslaget har over 500 medlemmer og kan tilby fotball, friidrett, basket, ski, klatring og idrettsskole, i tillegg til skating. Snart åpner de et helt nytt klubbhus som en del av nærmiljøanlegget.

Tillitsvalgt Hanne-Therese Ridderseth i Gjensidigestiftelsen sier de støtter skateparken fordi det er et aktivitetsskapende prosjekt som er viktig for nærmiljøet.

– Det er viktig med trygghet og helse. Det blir mye innesitting og det er bedre med skatebrett enn nettbrett, sier Ridderseth.

Tromsø Skateklubb har vært rådgivere for skateparken.

– Det er viktig å involvere brukerne. Dette er et lavterskeltilbud, ikke alle passer til lagidrett, sier leder Petter Bjørntvedt i Tromsø Skateklubb.

LES MER: Her er byens grasrotvinnere

Mye arbeid

Odd-Børge Hansen mener skateparken deres kan fungere som modell for andre i byen.

– Det er et unikt prosjekt i nordnorsk sammenheng, og et eksempel på hva kommunen kan gjøre i sentrum. Skateparken er tilknyttet et nærmiljøanlegg og det er tilgjengelig for alle.

Selv har han brukt rundt 100 dugnadstimer på å realisere planene, timer som er brukt på skriving av søknader om tillatelse og støtte.

– Det viser hva vi kan få til. Vi har veldig stor gjennomføringskraft, slår han fast.

Støtte jenteskating

Det er også Gjensidigestiftelsen som bidrar til at Tromsø Skatebklubb satser på jenter og skating.

– Det ble full uttelling i dag. Kjempebra, sier Petter Bjørntvedt, leder i Tromsø Skateklubb.

Han har akkurat vært til stede på overrekkelsen av 170.000 kroner til Blåmann skatepark i Ersfjordbotn, nå kan han også glede seg over støtte til jenteskating i Fløyahallen.

– Vi skal bruke pengene på utstyr og til å leie inn instruktører for å kjøre kurs. Med pengene fra Gjensidigestiftelsen er vi godt i gang. Det virker som det er interesse blant jenter for skating. Vi starter over nyttår, sier Bjørntvedt.

Gjensidigestiftelsen tildeler i år til sammen 2,4 millioner kroner til 31 tiltak i Troms.