Samlet inn penger til bymisjonen

Den lokale supporterklubben til Liverpool samlet inn nesten 40.000 kroner til Kirkens bymisjon.

FOTBALLVENNER: Liverbirds, den lokale Liverpool-supporterklubben, ga gledelig penger til bymisjonen og John Emil Richardsen, til tross for at sistnevnte er United-supporter. Fra venstre Viggo Løvberg, Karl Fredrik Wilhelmsen, Jørgen Hjertsen og John Emil Richardsen. 

nyheter

Liverbirds Tromsø har for tredje år på rad samlet inn penger til veldedighet, men for første gang var Kirkens bymisjonen mottaker. Mandag ettermiddag fikk John Emil Richardsen på vegne av bymisjonen overrekket 37.850 kroner av den lokale supporterklubben.

LES OGSÅ: Marius (11) fikk bursdagskort fra Ronaldo

Inspirert av stopperkjempe

Leder i klubben, Jørgen Hjertsen, sier det hele var inspirert av Liverpools tidligere stopperkjempe Jamie Carragher.

– Carragher driver sammen med stefaren en veldedig organisasjon kalt 23 Foundation, som har fokus på å bedre livet for vanskeligstilte barn og unge i Liverpool-området. I 2012 bestemte vi oss derfor for å samle inn penger som vi donerte til Carraghers organisasjon, sier Hjertsen og fortsetter:

– Året etterpå fant vi ut at vi skulle gi halvparten av pengene med et lokalt formål og endte da opp med barneavdelingen på UNN. I år fulgte vi samme tankegang, men valgte å gi det til Kirkens bymisjon, ettersom de gjør veldig mye for barn og unge, forklarer han.

LES OGSÅ: Dette synet møtte Liverpool-supporteren da han kom hjem

– Blir målløs

Dette var noe John Emil Richardsen i bymisjonen satt stor pris på, til tross for hans tilhørighet til Manchester United.

– Jeg blir litt målløs når de kommer med en slik gave. Dette varmer 10.000 ganger mer enn noen fotballresultater, konstaterer han.

Richardsen er også leder for bymisjonens prosjekt «ILAG», som jobber for å gi barn og unge opplevelser de ellers ikke ville fått. Dette kan for eksempel være å få spille fotball på et lag.

– Vi prøver å utjevne forskjeller i samfunnet, så en del av pengene vil nok gå til å betale klubbkontingenter for barn som ellers ikke ville få spilt fotball, turnet, eller lignende, sier Richardsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter