Kåret de beste pepperkake-kreasjonene

12-åringer fra Borgtun skole bygget selveste Fjellheisen av pepperkaker og lakrissnører.

VANT PRIS: Victoria Kuivalainen (12), Emma Kristine Olaisen (12), Kevin Dahlberg Karlsen (12) og Erik Olsen (12) representerte klassen sin fra Borgtun skole, som vant prisen "artigste kreasjon" for sin pepperkakeversjon av Fjellheisen. Alle foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

FORNØYD: "Borgermester" Hildegunn Lande forteller at det var vanskelig å velge ut prisvinnere med så mange bra pepperkakebygninger. 

For å dele ut prisen var biblioteksjef Paul Henrik Kielland, ordfører Jens Johan Hjort og Nils Kristian Sørheim Nilsen, direktør i Næringsforeningen i Tromsøregionen, til stede. 

nyheter

Lørdag var det klart for flere kåringer i Pepperkakebyen på biblioteket. Blant praktfulle bygninger, laget av godteri og pepperkaker, fikk flere entreprenører heder og ære for sin innsats.

Blant dem var en gjeng 12-åringer fra Borgtun skole, som hadde sørget for at også Fjellheisen fikk plass i den søte byen.

– Det tok litt tid å lage, sier Emma Kristine Olaisen (12).

– Omtrent tre uker, legger Erik Olsen (12) til.

LES OGSÅ: Pepperkakebyen tar form

– Mye bra

Sammen med Kevin Dahlberg Karlsen (12) og Victoria Kuivalainen (12) representerte de klassen sin på biblioteket lørdag da de fikk prisen for artigste kreasjon.

– Jeg trodde ikke at vi skulle vinne. Det var jo så mye bra her, sier Emma Kristine.

Flere priser ble delt ut. Prisen for beste kopi gikk til pepperkakekopien av Rorbua og Yonas, laget av Kirsti Lundamo. Publikumsprisen gikk til en kopi av Taj Mahal, laget av Workinnmarka skole.

De som vant årets bedriftsklasse var Kafe Globus, og prisen for årets hus var nok en Taj Mahal, laget av Mia Gjøvik og Stella Addo.

Det ble også trukket to tilfeldige vinnere, og det var pepperkake-helikopterbasen laget av «Pepperkakeklubben» på UNN, og Soldagen barnehage laget av barnehagen selv.

For å dele ut prisen var biblioteksjef Paul Henrik Kielland, ordfører Jens Johan Hjort og Nils Kristian Sørheim Nilsen, direktør i Næringsforeningen i Tromsøregionen, til stede.

LES OGSÅ: Nå er det klart for pepperkakekrig

Fornøyd borgermester

Hildegunn Lande, borgermester i Pepperkakebyen, var også til stede under utdelingen. Hun er fornøyd med årets utgave av den lille byen på biblioteket.

– Det er kjempeflott, og så mange fine hus, sier hun.

Selv var hennes favoritt et lite pepperkakehus inne i en liten glasskule, men den vant ingen pris.

– Det har vært en vanskelig kåring. Mange fortjente å vinne, sier Lande.

BILDESERIE: Sjekk ut de stilige bidragene til årets pepperkakeby!

Sentrumsaktivitet

Biblioteksjef Paul Henrik Kielland mener Pepperkakebyen er en artig tradisjon med mye engasjement.

– Det trekker folk til byen, og det er jo det vi vil, sier han.

Det har omtrent vært like mange bidrag til Pepperkakebyen i år som i fjor. Men en ting han håper vil skje til neste år, er at folk er tidligere ute med pepperkakebaksten.

Kielland og ordfører Hjort er enig i at det bør gis en forvarsel før Pepperkakebyen åpner til neste år, slik at bidragene kan komme inn i god tid. Vil du selv få med deg kunstverkene på biblioteket må du være rask – Pepperkakebyen vil stå på biblioteket fram til julaften.