Kirkens Bymisjon overveldet av bidrag

Bymisjonen har fått så mange bidrag at de ikke har sjans til få skrevet ferdig alle takkekortene før jul.

BURGERGAVE: Vibeke Olsen i Kirkens bymisjon mottok gavekortene fra Tommy Steinholm på Burger King Langnes.  Foto: Privat

KRONERULLING: Samfunnskontakt i Kirkens Bymisjon, Vibeke Olsen, og avdelingsleder i Proff Rent AS, Geir Karlsen.  Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen

ADVENTSKALENDER: 5. klasse ved Krokelvdalen skole liker bedre å gi enn å få. Her er alle gavene de ga til Kirkens Bymisjon.   Foto: Monika Aaserud

TEGNET GAVELAPPER: Amanda Ytterstad (10) (til venstre) og Lea Dypaune (10) har tegnet 150 til- og fra-lapper. Inntektene skal gå til julegaver jentene skal gi til Kirkens Bymisjon. Foto: Privat 

SAMLET INN GAVER: Stein-Erik Nilsen fra Kirkens Bymisjon og Inger-Helén Hjemvoll hotelldirektør ved Clarion Collection Hotel Aurora foran fjorårets tre. I år håper de på enda større oppslutning. JULETRE: Stein-Erik Nilsen fra Kirkens Bymisjon og Inger-Helén Hjemvoll hotelldirektør ved Clarion Collection Hotel Aurora foran fjorårets tre. I år håper de på enda større oppslutning.  Foto: LARS ERIK LYNGv÷S

SAMLET INN: Liverbirds, den lokale Liverpool-supporterklubben, gav gledelig penger til bymisjonen og John Emil Richardsen, til tross for at sistnevnte er United-supporter. Fra venstre Viggo Løvberg, Karl Fredrik Wilhelmsen, Jørgen Hjertsen og John Emil Richardsen. 

SKOLEAVIS: Svanhild Posti (gul genser) og Marit Overrein ved Bymisjonen mottok gaven fra elevrådrepresentant Sofie Aronsen og de andre elevene på trinn 6.   Foto: Tor-Egil Nilsen

JULEMIDDAG: Sjefskokk på Bardus Bistro, Rune Knudsen (t.v.) og Bernt Normann fra Solberg Pettersen, disket opp med julemiddag for Kirkens Bymisjon. Foto: Kent-Einar Myreng 

nyheter

Mot slutten av november meldte iTromsø at den økonomiske situasjonen i Kirkens Bymisjon var alvorlig. Daglig leder Ann Karina Sogge fortalte at de måtte kutte i tilbudet.

Etter en hektisk desember måned preget av stor giverglede, ser det nå lysere ut for organisasjonen.

- Vi får så mange ulike typer bidrag. Det er en helt fantastisk oppslutning og mobilisering av byens befolkning og landsdelen for øvrig, sier Vibeke Olsen, samfunnskontakt Kirkens Bymisjon Tromsø.

Gir bort burgermeny

Senest for noen dager siden fikk hun overrekt en gledelig overraskelse fra Burger King Langnes.

- Her fikk vi gavekort, noe som er fint å kunne gi ut. Her handler det om det lille ekstra kan kan unne seg. Vi har også fått inn gavekort på andre ting, som kino og andre kulturopplevelser, sier Olsen.

Tommy Steinholm, daglig leder Burger King Langnes, sier det var en glede å gi bort gavekortene.

- Dette er et nasjonalt initativ i hele Burger King Norge. Våre følgere på Facebook fikk nominere ulike veldedige organisasjoner, idrettslag og andre som gjør noe ekstra før jul og så har vi valgt ut noen av dem.

I Tromsø ble Kirkens bymisjon den heldige mottaker av omtrent 40 gavekort på burgermiddag.

- I Tromsø var det klart flest som hadde nominert bymisjonen. De ble veldig glade og satte pris på at vi prøver å gjøre noe ekstra for andre, sier Steinhomd.

Kreative bidrag

Vanligst er nok at bymisjonen mottar pengegaver eller julegaver, mens andre har en litt ekstra kreativ vri på sine bidrag.

- Vi får alt i fra julegaver, penger, kaffe, driftsutstyr, kronerulling og panteinntekter. Vi får låne duker og annet utstyr fra restauranter og hoteller. Det er ei artig tid og vi ser så mye raushet i Tromsø. Bedrifter gir gaver til oss i stedet for gaver til de ansatte. Både bedrifter og privatpersoner bidrar og det er så fint å se, sier Olsen i bymisjonen.

Hun retter en stor takk til alle.

- Det er ut som vi er over kneika vi var oppe i for en stund siden, alt dette har hjulpet på. Det ser bra ut og byen har virkelig trådt til når det gjelder. Stor takk for det, sier Olsen, og vil også takke de frivillige.

- Bærebjelken i bymisjonen er jo de frivillige. Den frivillige innsatsen som gjøres på bymisjonen, ja uten den kunne vi ikke vært.

Nå med julaften like rundt hjørnet, vet ikke Olsen hvordan de skal få takket alle.

- Det som er utfordringen nå, er at vi ikke får sendt ut alle takkekortene til jul. Det er så mange som har gitt. Men å skrive takkekortene i romjula, det blir fantastisk.

Alle monner drar

Tidligere har iTromsø skrevet om Proff Rent AS som startet kronerulling for bymisjonen.

5. klasse ved Krokelvdalen skole har lagd en adventskalender til Kirkens bymisjon, i stedet for til seg selv.

Tiåringene Amanda Ytterstad og Lea Dypaune selger gavelapper de selv har tegnet - og pengene skal de bruke på julegaver til bymisjonen.

For tredje år på rad har Nordic Choice-hotellene i Tromsø samlet inn julegaver til Kirkens Bymisjon.

Både den lokale supporterklubben til Liverpool og Manchester Uniteds lokale supporterklubb har samlet inn penger.

Sjetteklassingene ved Workinnmarka skole lagde skoleavis og ga inntektene til bymisjonen.

Bardus Bistro og Solberg Pettersen stilte opp med julemiddag for byens vanskeligstilte.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter