Reddet jula i siste liten

Da vogna med julemat til 30 personer forsvant like før julaften, var Coop Nord og lokale ildsjeler raskt på plass for å hjelpe.

FORTVILET: Kate Eines i Hjelp oss å hjelpe fortvilet etter at ei vogn med julemat til 30 personer forsvant fra Coop Extra på Bjerkaker. Etter mye god hjelp er den tapte maten nå erstattet.  Foto: Tom Benjaminsen

REDDET JULA: Marit Hemmingsen, medlems – og markedssjef  i Coop Nord, sier hun er glad for at de fikk hjulpet med ny julemat.  Foto: Coop Nord

nyheter

Mandag skrev iTromsø at «Hjelp oss å hjelpe»-vogna med julemat til en rekke tromsøfamilier, forsvant fra Coop Extra på Bjerkaker.

LES MER: Julemat til vanskeligstilte forsvant tre dager før jul

Kate Eines, som driver foreningen i Tromsø, fortvilet over situasjonen, men håpet å kunne berge det hele før julaften.

– Det er fantastisk trist å få den nyheten tre dager for jul, det har satt oss mange steg tilbake. Men jeg er løsningsorientert, så jeg håper vi klarer å løse det på en måte, sa Eines til iTromsø på mandag.

Reddet i siste liten

Og som et aldri så lite julemirakel, var Coop Nord raskt på plass for å hjelpe med situasjonen.

Tirsdag kom Marit Hemmingsen, medlems – og markedssjef i Coop Nord, med gladnyheten om at de har erstattet den tapte maten.

- Kate tok kontakt i går da hun oppdaget at matvarene var borte. Akkurat den maten skulle gå til noen i Sørreisa, så hun ringte for å høre om vi kunne bidra med noe, siden vi har butikk i Sørreisa, forklarer Hemmingsen.

Og de kunne hjelpe.

- Selvfølgelig ville vi hjelpe til, dette er folk i en veldig vanskelig situasjon. Nå får de hjelp fra butikken i Sørreisa til å handle de matvarene de trenger til jul der, og så dekker vi det.

Hemmingsen sier det er en glede å kunne bidra.

- Man må jo bry seg litt. Det er mange som har havnet i en vanskelig situasjon, og hvis man har mulighet til å hjelpe så synes jeg jo man skal gjøre det.

LES OGSÅ: Kirkens Bymisjon overveldet av bidrag

- Mange har bidratt

Kate Eines er glad for bidraget til Coop Nord, og forteller at mange andre også har bidratt for å erstatte den tapte maten.

- Coop Nord hjalp oss med å dekke for to familier i Sørreisa, noe vi er kjempetakknemlig for. Men i den vogna hadde vi mat til 30 mennesker, sier Eines.

Til de resterende familiene, fikk hun hjelp fra en lokal ildsjel.

- Det er en ung mann som har vært kjempegrei med å hjelpe til med å kjøre ut varer, og da beskjeden kom om at vogna var borte, hev mammaen hans seg rundt. Hun har gjort en utrolig innsats for å samle inn mat til 21 enslige og 3 familier. Hun har jobbet siden i ett i går med å samle inn mat fra seg selv, butikker og hos andre. Hun har gjort en fantastisk innsats, roser Eines.

LES OGSÅ: Starter kronerulling

Gir penger, gaver og mat

I tillegg har flere enkeltpersoner bidratt med gavekort, mat og pengeinnskudd.

- Folk har vært fantastiske. Når jeg til slutt går ut av døra her i kveld, så har vi nok dekt mer enn det som forsvant med innsamlingene i går og i dag.

Hittil i år har «Hjelp oss å hjelpe» hjulpet omtrent 200 mennesker med julemat, annen mat og julegaver. Selv satser Eines på å ta juleferie seint på kvelden lille julaften.

- Jeg skal være veldig glad om jeg er hjemme til kl 22 i kveld, men av erfaring blir det nok litt seinere enn som så. Men snart får jeg tatt juleferie jeg også, sier Eines om den hektiske innspurten før julaften.

Det er ennå ukjent hva som skjedde med vogna med julemat til vanskeligstilte som ble borte.