Her er vinneren av «Hjerterom i jula»

Årets tromsøværing 2013 ble hedret i år igjen da hun med organisasjonen ble kåret som årets hovedvinner av næringslivets «Hjerterom i jula».

Det er 23 ulike bedrifter som har gått sammen om årets hjerteromaksjon. Her Nils Kristian Sørheim Nilsen, direktør i Næringsforeningen i Tromsøregionen og Aid Schei Lillegård, hotelldirektør på Thon Hotell Tromsø og Thon Hotel Polar med hovedvinner Kate Eines i "Hjelp oss å hjelpe" i midten. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Det er organisasjonen «Hjelp oss å hjelpe» som er vinner av den ett år gamle aksjonen «Hjerterom i jula» i regi av ulike bedrifter i Tromsø sentrum. Kate Eines, som driver organisasjonen, mottok en del av gavene som 23 bedrifter hadde bidratt med, med stor takk.

– Jeg ble oppringt mens jeg handlet i går. Det var uventet, men også veldig artig - jeg er rørt, sier Eines.

LES OGSÅ: Julemat til vanskeligstilte forsvant tre dager før jul

Enstemmig jury

Aksjonen har som hensikt å vise raushet og omtanke med andre og har som mål å gi noen som fortjener det, en helt spesiell jul. Det var 60 nominerte til prisen, men juryen, bestående av ordfører Jens Johan Hjort, direktør i Næringsforeningen i Tromsø, Nils Kristian Sørheim Nilsen og hotelldirektør på Thon Hotell Tromsø og Thon Hotel Polar, Aid Schei Lillegård, ble fort enige om hvem som skulle kåres som årets vinner.

– Det var mange gode kandidater, men Kate utmerket seg, sier Schei Lillegård.

Det var Kamilla Haraune som nominerte organisasjonsdriveren.

– «At Kate faktisk bruker all sin tid på å hjelpe andre gjør at hun virkelig fortjener å få noe tilbake», siterer Sørheim Nilsen fra nominasjonen. Han mener det er viktig og fint at aktører som vanligvis tenker næringsrettet setter fokus på viktige verdier, som å ha stort hjerterom - særlig i en tid på året der handel og marked er overalt.

LES OGSÅ:  Enorm respons fra Tromsø-folk

– Hun får meg til å ville leve

Eines er ferdigutdannet sosionom, men er jobbsøker for tiden. Likevel overskrider arbeidsdagene hennes en vanlig arbeidsdag som frivillig arbeider.

– Det kan fort bli 19 timers arbeidsdager. Jeg har 400 mennesker å forholde meg til, mens de 400 har bare én, så det er litt av en logistikk som skal gå opp. Jeg gir uansett 350 prosent, sier Eines, som kun finner manglende inntekt å peke på som negativt for sin egen del. Alenemoren roser sin egen femårings modenhet, forståelse og aksept for at de mange gavene hun har oppbevart hos seg skal gå til noen som virkelig trenger det.

– Han er veldig flink. Det er nok ikke alle som hadde taklet det så godt som han gjør, sier hun.

LES OGSÅ: Står sammen for å hjelpe

Og selv om juryen har formidlet at Eines må benytte seg av noen av gavene, skal hun aller først høre om det er noen andre som trenger noe av det hun har fått.

Juryen ønsket også å løfte frem et annet medmenneske som som daglig hjelper andre. Det er Vera Utby fra Miljøarbeidertjenesten i Tromsø. Det var en bruker som nominerte Utby med en begrunnelse som beskriver hennes uselviske vesen.

– «Hun bryr seg om oss her i Grønnegata 103. Hun ser oss, og hun får meg til å ville leve». Det er ganske sterkt å lese, og de er begge verdige vinnere av hjerteromaksjonen 2014, avslutter Sørheim Nilsen.