Petter (11) er byens Lego-ekspert - og hjelper deg gjerne!

Petter (11) er mildt sagt ekspert på Lego. Nå har han fått kjendisstatus på byens lekebutikker hvor han tilbyr hjelp og tips til rådløse kunder som leter etter gaver.

nyheter

JEKTA: Og det var akkurat slik Yvonne Jensen fikk sitt første møte med Petter Aarag Antonsen ved Lego-hylla. Etter gode tips og hjelp fra Petter fant hun den perfekte bursdagsgaven til sønnen som fyller seks år 6. januar.

Nå vet ikke Petter om han vil bli brannmann eller Lego-guide i lekebutikken.

– Om jeg ikke kommer inn på brannmann-skolen vil jeg nok jobbe i en lekebutikk hvor jeg kan gi tips til kunder som lurer på noe mer Lego, sier Antonsen, som villig viser fram sine favoritter i BR-lekers Lego-hylle.

Les også: Slik reagerte hun etter besøket på kjøpesenteret.

Klapp på skuldra

Selv om historien om Lego-Petter først ble kjent nå rundt jul, har den ivrige 11-åringen drevet med kunde-hjelp i lang tid.

– De fleste kundene vil ha hjelp og de ansatte her har ikke oppdaget meg enda, sier Petter som får støtte av moren sin.

– Det er veldig koselig at han vil hjelpe og det er veldig fint at han har en interesse som han brenner for. Så er det ekstra stas at han får en klapp på skuldra, sier mor Margaret Aarag Antonsen som ikke var i tvil om at det var snakk om hennes sønn når hun leste innlegget på nettet.

– Det passet med både tid og sted. I tillegg kjente Petter igjen henne på bildet.

Selv om den ekstremt store mengden med Lego kan skape problemer under husvasken, har ikke mor planer om å slutte å kjøpe den populære leken til Petter.

– Jeg tror man kan like Lego hele livet. Utenom jul og bursdag bruker han egne penger til å kjøpe inn. Han er en veldig god gutt, sier Margaret.

Les også: Hjelperen er funnet.

Vil barns beste

Mens iTromsø intervjuet Petter, bikket plutselig oppmerksomheten bort til en kunde som studerte Lego-eskene i hylla.

– Trenger du tips eller hjelp?

Men denne gangen hadde kunden det litt travelt. Like blid kom Petter tilbake og forklarte hvorfor han spør om folk vil ha eksperthjelpen han tilbyr hver gang han er inne i en leketøysbutikk.

– Det var ikke skummelt første gang. Jeg syns de så usikker ut på om ungene ville like gavene de vurderte. Jeg så at de trengte hjelp og jeg vil at barn skal få sin perfekte gave og bli glad. Jeg vil bare hjelpe, sier Antonsen.