Skriver som aldri før

Dagny Norvoll Sandvik tilbake til en fortjent juleferie i hjembyen etter et musikkfylt år.

nyheter

HÅPET: I tre år har singer/songwriter Dagny Norvoll Sandvik bodd i London for å satse på musikken. Men det er først det siste året at ting virkelig har begynt å komme på plass for artisten som har feiret jul i hjembyen Tromsø.

– Vi er kommet sammen som et band, jeg har fått manager, spilt utrolig mange konserter og fått bookingagent. Det har vært et veldig gøy og lærerikt år, sier Dagny, som spiller sammen med samboer og gitarist Richard Cracker og perkusjonist Harry Mead. Sammen fremførte de låten «Experience», som du kan se på iTromsøs nettsider.

Folkelig pop

Dette er steg det er naturlig å ta for meg, sier Sandvik.

LES OGSÅ: Dagny fikk med seg fansen i ny video

Hun startet karrieren sin med June Egerton under navnet «June og Dagny», men har siden da tatt i bruk nye virkemidler.

– Det siste halvåret har jeg kjent på behovet til å gå i nye retninger og skrive låter jeg ikke har skrevet før. Det vil alltid være den folkelige poppen folk kjenner igjen, men jeg har gått fra litt akustisk pop til mer elektriske virkemidler, sier hun.

– Jeg føler aldri at vi ikke gjør noe musikalsk. Jeg skriver hele tiden. Musikk er en greie som ligger i meg og skal utvikle seg over tid.

Utsolgt konsert

I tillegg til å ha varmet opp for Bryan Adams i Østerrike har hun også hatt sin egen konsert hvor hun var headliner i London. 2014 beskriver hun som et av sine beste med tanke på musikale opplevelser.

– Det var en utsolgt konsert og det viste at de andre jobbene vi har gjort i London var verdt det. I år har jeg satt meg nye mål med fokus på hva jeg har lyst å gjøre. Låtskriving har alltid vært viktig, men jeg har begynt å spille inn egne demoer og fått meg en gitarlærer. Dette skulle jeg jo gjort for lenge siden, konstaterer hun.

Dagny har derimot ikke gitt ut så mye enda. Publikum venter enda på den berømte debutskiva, men tromsøjenta har brent seg på lovnader tidligere.

– I 2010 sa jeg i en artikkel at platen var rett rundt hjørnet, så jeg skal ikke ut å si at det kommer en plate i 2015. Målet er å bli bedre live og spille inn noe.