Eksportrekord for norsk sjømat

Norge eksporterte sjømat til en verdi av 68,8 milliarder kroner i 2014. Blant annet økte eksporten av skrei med 60 prosent i fjor.

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker (Høyre) og adm. dir. Terje Martinussen i Norges Sjømatråd kunne presentere tidenes beste eksportregnskap for norsk sjømat. Her fra fjorårets pressekonferanse. Foto: Tom Benjaminsen 

nyheter

- At nettopp 2014 skulle bli det beste året noensinne var ingen selvfølge da Russland innførte importforbud i august. Det viser at etterspørselen etter norsk sjømat er enda sterkere enn forventet, og at næringen har vært raske med å finne nye markeder, sa fiskeriminister Elisabeth Aspaker på dagens pressekonferanse om norsk eksport av sjømat i 2014.

Ifølge Norsk sjømatråd eksporterte Norge sjømat til en verdi av 68,8 milliarder kroner i 2014, noe som tilsvarer en økning på 12 prosent fra året før og 25 prosents økning fra 2012.

- Vår kompetanse til å produsere sjømat er et konkurransefortrinn som vi må bygge videre på for å bli en enda større global matprodusent. Fallende oljepriser er en påminnelse om at Norge står overfor en omstilling. Sjømatindustrien har et stort potensial til å bli en av de virkelig store bidragsyterne til økonomien vår i tiden som kommer. Dette året har vi store og viktige prosesser foran oss. Vi skal få på plass et nytt system som sikrer forutsigbar og bærekraftig vekst innen oppdrett, og vi skal legge frem tiltak som kan øke lønnsomheten innen fiskeindustrien, sa fiskeriministeren da hun innledet konferansen i dag.

LES OGSÅ: Reiselivet i nord setter rekord