Statsråd på besøk

Imponert over Kurbadet

Helse- og omsorgsminister Bent Høie sier han forstår at de ansatte på Kurbadet er utålmodige med regjeringen.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie besøkte tirsdag Rehabiliteringssenteret Nord-Norges Kurbad.

OMVISNING: Statsråd Bent Høie (H) (til venstre) på omvisning på Kurbadet da han besøkte Tromsø.  Foto: Trond Tomassen

GODT FORNØYD: Bruker Mariann Falung Lunde setter stor pris på ministerbesøket. 

GLAD FOR BESØK: Direktør Anita Helberg synes det var stas med besøk både fra ministeren og Idol-vinneren. 

DUETT: Ordfører Jens Johan Hjort hev seg med på Ingvar Olsens intimkonsert og sammen framførte de en duett - til stor applaus fra tilskuerne. 

nyheter

Statsråd Bent Høie (H) var i går på besøk på Rehabiliteringssenteret Nord-Norges Kurbad. Her fikk han, i selskap med blant annet ordfører Jens Johan Hjort og helsebyråd Kristoffer Kanestrøm, omvisning av direktør Anita Helberg.

– Jeg har hørt mye om Kurbadet før og jeg synes det var en god anledning i dag for å lære litt mer om deres aktiviteter, sier Høie til iTromsø om bakgrunnen for besøket.

LES OGSÅ: Høie til høring om sykehussaken

Snakket med brukerne

På omvisningen fikk ministeren blant annet se både treningsrom og basseng, samt få en prat med noen av brukerne på Kurbadet. Mariann Falung Lunde brakk beinet i 2004, noe som i ettertid har ført til over ti operasjoner og flere opphold på Kurbadet.

– Jeg synes det er veldig viktig og flott at statsråden kom hit og fikk se og høre hvordan vi har det her på Kurbadet, sier hun.

Hun er nå på et to ukers opphold.

– Det er altfor kort, men det var det jeg fikk. Det fikk jeg også sagt til Høie, at det er for kort tid – for det er først etter to uker man endelig merker progresjon, sier hun.

Lunde understreker at hun er veldig fornøyd med rehabiliteringen på Kurbadet.

– Jeg er utrolig fornøyd. Jeg har blant annet hatt fantastisk utbytte av bassengtrening, sier Lunde, som i dag er i 45 prosent jobb.

– Hvor ville du vært i dag uten Kurbadet?

– Jeg vill aldri i verden vært der jeg er i dag uten Kurbadet, Jeg tror jeg ville vært 100 prosent ufør.

LES OGSÅ: Vil privatisere 30 korttidsplasser

Stolt av tilbudet

Ordfører Jens Johan Hjort var glad for å kunne vise fram Kurbadet til ministeren.

– Å få vist fram Kurbadet og de mulighetene og tilbudene vi har her er veldig viktig. Jeg setter pris på at statsråden kommer hit. Vi er stolt av Kurbadet, og kan vi få bedre rammevilkår så jobber jeg for det.

Selv mener Høie han har fått godt utbytte av besøkt.

– Dette er et veldig flott sted som har flotte lokaler og fantastiske omgivelser, men viktigst er den høye kompetansen og at de jobber godt tverrfaglig. Jeg hærer at de er utålmodige med at regjeringen skal komme med vår opptrappingsplan for rehabiliteringsfeltet og gjennomføre vårt løfte om å få rehabilitering inn i ordningen om fritt sykehusvalg. Jeg forstår at de er utålmodige og det er jeg også, men vi er god i gang.

Idol-konsert

På Kurbadet var også Idol-vinner Ingvar Olsen, som holdt en intimkonsert for helseministeren, brukerne og besøkende etter omvisningen.

Video fra opptredenen kan du se her: Ordføreren og Idol-vinner sang for helseministeren