Fra sjakk til bridge- EM i Mack-hallen

Mack-hallen blir spillelokale for bridge-EM som arrangeres til sommeren. Utleierne Eiendomsspar og Mack blir hovedsponsor for arrangementet.

SJAKK-OL: De gamle Mack-lokalene ble brukt til sjakk-OL i august i fjor, til sommeren skal det spilles bridge her. Foto: Marius Fiskum  Foto: Marius Fiskum

UTÅLMODIG: Eiendomsdirektør Sigurd Stray i Eiendomsspar håper de etter bridge-EM kan starte ombyggingen av Mack-hallen. Foto: Eiendomsspar 

nyheter

Bridge-EM arrangeres fra 25. juni til 26. juli og består av åpen klasse, ungdoms-EM og en internasjonal juniorfestival.

Det er ventet at cirka 1.500 bridgespillere finner veien til Tromsø til sommeren. Deltakerne under bridge-EM har betaler kost og losji selv, og vil sannsynligvis skape større ringvirkninger for handelen og hotellene enn sjakk-OL.

Utleie på lånt tid

– Vi er svært glade for å ha lokale på plass og setter stor pris på at utleierne vil gå inn på sponsorsiden. Å få arrangementet inn til Tromsø sentrum vil gi en helt annen ramme for deltakere og byen får vist seg fra sin beste side, sier Rune Kufaas, prosjektleder for bridge-EM i en pressemelding.

Mack-hallen leies ut på lånt tid, i påvente av byggestart for det nye Mack-kvartalet, heter det i pressemeldingen. Utleierne har valgt å sponse bridge-EM for å sikre støtte til at nok et internasjonalt prestisjearrangement kommer til sentrum.

Ambisjon

– Når byggestart nå må skyves er vi stolte av at Mack-hallen får spille en verdig avslutningsrolle. Arrangementet vil være enda en forsmak på hvordan dette området kan syde av liv, til glede for handelsstanden i sentrum. I fremtiden vil vi at området skal syde av liv hele tiden og har en stor ambisjon for sentrumsutvikling, handel og opplevelser, sier Harald Bredrup, administrerende direktør i Mack i pressemeldingen.

Eiendomsspar og Mack venter nå på avklaring med kommunen om de kan legge sine planer for Mack-kvartalet øst ut på høring. 20. januar skal de møte i byutviklingskomiteen for å legge fram planene for politikerne.

Ting har tatt tid

Planene om å gjøre de gamle industrilokalene til bryggeriet om til et handels- og opplevelsessenter fikk seg et skudd for baugen da byrådet i oktober vedtok å ikke legge planforslaget ut til offentlig ettersyn.

– Vi skulle gjerne vært i gang med bygging av en ny park og et nytt handels- og opplevelsessenter hvor Mack-hallen ligger i dag. Ting har dessverre tatt lengre tid enn planlagt og nå velger vi å gjøre det beste ut av situasjonen i påvente av byggestart, sier Sigurd Stray, eiendomsdirektør i Eiendomsspar.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter