Her kan du gå på skøyter

Mens de fleste av oss hutrer i kaldværet fryder ungene på byens skøytebaner seg. Og de blir det bare flere av.

BJERKAKER HOCKEY: Gerd Berge (bakerst fra venstre), Ole Muladal Wikstrøm (9), Thea Stark Jacobsen (9), Emil Jørgensen (9). Stein Bjørge Olsen (45), Celius Kristoffersen (6), Henrik Romsaas, Håkon Romsaas (6) ( i fremste rekke), Olai Hansen (6) Jakob Selseth Olsen (8), Julian Jørgensen (6) og Trygve Berge Isaksen koser seg på glattisen på Bjerkaker. ALLE FOTO: ÅSGEIR JOHANSEN, 

LØKKEHOCKEY: Aksel Wedseth (10) og Sivert Vinjar Fønnebø Johansen (10) kan endelig spille løkkehockey i Kveldrovegen. 

UTEN MAT OG KAKAO: Carite Fønnebø og sønnen Levi Fønnebø Johansen (7 1/2) tar seg en kakopause. 

LITT HJELP: Edvard Haugseth Moe (5) synes det er greit å få litt hjelp av mamma Trude Haugseth Moe. 

LOKAL HELT: Men Trygve Wedseth mener Erik Wikran bør ha brorparten av æren for isløkka i Kveldrovegen. 

nyheter

Mens det tidligere bare var mulig å gå på skøyter noen få plasser ordner lokale velforeninger også isbaner i sitt nærområde.

Torsdag åpnet Kveldrovegen vel skøytebane på løkka i Kveldrovegen. Og middagen var knapt nok fordøyd før ungene strømmet til.

Litt humpete

– Hit blir jeg å komme ofte. Både fordi det er gøy å gå på skøyter og fordi jeg spiller ishockey, rekker Sivert Vinjar Fønnebø Johansen (10 1/2) å si til iTromsøs journalist, før det første skøytetaket fører ham langt inn på den 10 centimeters tjukke nylagte isen.

Sammen med lillebroren Levi (7 1/2), kompisen Leon Hansen Five og mamma Carite Fønnebø var han blant de første til å teste isen. Lillebror Levi var i utgangspunktet litt skeptisk.

– Det er bra å få isbane her, men isen er litt humpete enkelte plasser, sier han.

Moren er imidlertid langt mer entusiastisk.

– Dette er flott for oss i nabolaget. Nå får vi bare håpe kulda fortsetter slik at ungene kan benytte seg av tilbudet, sier Carite Fønnebø.

Velforening

– Det er bare å ta på seg godt med klær så kjenner man ikke kulda, skyter Sivert inn.

Fønnebø og de andre foreldrene som etter hvert kommer til roser innsatsen som Trygve Wedseth og Erik Wikran fra Kveldrovegen Velforening har lagt ned.

– Det er nok Erik som fortjener den største honnøren. Han har stått og frest her i en hel dag for å få det jevnt, sier Wedseth mens han tar på seg skøytene.

Han medgir imidlertid at det har vært en god del arbeid.

– Vi har gått så godt som døgnvakt her siden fredag for å få dette til, men i utgangspunktet var vi langt fra sikre på at det kom til å bli skøytebane her, sier han og ler.

Hockey artigst

I tillegg til i Kveldrovegen og Charlottenlund hvor kommunen nå har fått opp midlertidig lys, er det også mulig å gå på skøyter i Hansmarka, Workinmarka og på Bjerkaker. På sistnevnte treffer vi på en hel gjeng som primært er der for å spille ishockey.

– Vi har startet eget lag her i nabolaget: Bjerkaker Hockey, sier Svein B. Olsen som er sportslig koordinator i Tromsø Hockey. Isbanen i skolegården på Bjerkaker skole har han imidlertid vært med på å stelle i stand som privatperson.

– Man trenger jo ikke å spille hockey for å gå på skøyter her, men det er jo hockey som er artigst, sier han og ler.

I tillegg til de banene som allerede er nevnt skal det også være islagt løkke på gang i Hamna og i Håkøybotn.