Folkemøte på Stortorget:

– Fisken skal eies av folket

Nærmere 200 personer samlet seg til folkemøte på Stortorget lørdag for å demonstrere mot privatiseringen av fiskerinæringen.

FORNØYD: LO-nestleder i Tromsø Kristine Larsen var svært fornøyd med at så mange tok turen for å få med seg markeringen mot privatisering av fiskerinæringen lørdag på Stortorget. Foto: Tom Benjaminsen 

VIKTIG: Trond Waage var en av dem som møtte opp for å få med seg markeringen på Stortorget. Han mener folkemøtet var et viktig initiativ. Foto: Tom Benjaminsen 

nyheter

Med overskriften «Stopp ranet av kysten vår – sammen for kysten, fisken og framtida» inviterte flere lokale organisasjoner til folkemøte på Stortorget lørdag. Folkemøtet tok for seg problematikken rundt privatiseringen av fiskenæringen og at de ikke aksepterer myndighetenes forslag om å fjerne Deltakerloven, Havressursloven og Fiskesalgsloven.

Professor ved UiT Torbjørn Trondsen, Bendik H. Woie fra Natur og ungdom, Henrik Olsen fra sametingsråd og LO-nestleder i Tromsø Kristine Larsen var noen av dem som holdt appell.

– Folkemøtet omhandler hvem som eier fisken i havet. Det er viktig at vi sender klare signaler om at det ikke er greit at næringen skal legges på få hender. Vi ønsker ikke endringer. Fisken skal fortsatt eies av folket, sier LO-nestleder i Tromsø Kristine Larsen, som er en av organisasjonene som tok del i markeringen.

LES OGSÅ: Færre fiskere tok mer fisk i 2014

-Fornøyd

På Stortorget var omtrent 200 personer samlet for å høre det som ble formidlet fra dem som holdt appeller. Dette er Larsen godt fornøyd med.

– Vi hadde forventet at så mange skulle møte opp, fordi dette er noe folk bryr seg om. Det er noe folk kjenner på kroppen i nord, sier hun.

– Viktig sak

En av dem som møtte opp var Trond Waage. Han kjenner til forslagene godt og er ikke fornøyd.

– Jeg har flere venner som har jobbet som fiskere. Dette er noe som berører meg personlig. Man tenker ikke samfunn i fiskeripolitikken lenger. Det er rett og slett en tragedie. Dette er en viktig sak for utviklingen i Nord-Norge, sier Waage.