Skal bygge blokk i sentrum

Totalrenovering AS har store planer for Storgata 104, 106 og 108.

Her, i bakgården til Storgata 104, 106 og 108, planlegger Totalrenovering AS å etablere boligblokker. Det grå tilbygget helt til høyre i bildet skal erstattes med en seksetasjes blokk, som vil trappes ned til fire etasjer mot nord.  Foto: Ronald Johansen

Byggene som vender mot Storgata er bevaringsverdig, men byggene skal restaureres. Det vil fortsatt være næringsvirksomhet i første etasje, og totalt ti leiligheter i de øvrige etasjene.  Foto: Ronald Johansen

Små endringer vil forekomme i fasaden som vender mot Storgata. Storgata 104 (til venstre) skal få et nytt takopplett, noe bygget opprinnelig hadde.  Foto: Illustrasjon: Totalrenovering AS

KVARTALET: Slik planlegges kvartalet å se ut, med nye blokker i senter av kvartalet og en åpen bakgård.  Foto: Illustrasjon: Totalrenovering AS

Bård Sverdrup, daglig leder i Totalrenovering AS, er spent på reaksjonene på prosjektet.  Foto: Foto: Marius Hansen

nyheter

De tre eiendommene ved siden av Veita, rett over gata fra Verdensteateret ble overtatt av Totalrenovering AS i høst, og nå er planene for bygårdene endelig klare.

– Fram til nå har vi utviklet planer sammen med arkitekter, og tegningene er nå klare. Vi sendte ut nabovarsel med tegninger og planer på onsdag, sier Bård Sverdrup, daglig leder i Totalrenovering AS.

Bebyggelsen som vender inn mot Storgata er verneverdig, og de tre bygårdene skal restaureres. I tillegg skal de nye tilbyggene som er på baksiden av bygårdene rives, og erstattes med boligblokker.

– Blokken som blir liggende nærmest Veitasenteret blir seks etasjer høy, og så vil det trappes ned til fire etasjer mot nordvest, sier Sverdrup.

LES OGSÅ: Varsler byggeboom i Tromsø

Næring og boliger

De første etasjene av bygårdene skal fortsatt brukes til næringsformål, mens det vil være leiligheter i andre og tredje etasje, samt i tilbyggene bak bygårdene.

– I dag er det 34 leiligheter totalt på de tre eiendommene. Ti av dem ligger i bygårdene, mens det er 24 i tilbygget på baksiden.

Det vil fortsatt være ti leiligheter i de tre byggene som vender mot Storgata, men i de nye blokkene vil det etter planene totalt føres opp 28 leiligheter. I smuget mellom nybygget og Veitasenteret planlegges det en 20 kvadratmeter stor sykkelparkering.

LES OGSÅ: Her planlegger de en helt ny bydel

Søker til kommunen

Når nabovarselet er sendt ut, har naboene to uker på seg til å komme med eventuelle merknader. Deretter legges merknadene til søknaden til kommunen i løpet av om lag tre uker.

– Når vi kommer i gang, avhenger av når vi får en klarering fra kommunen. Vanligvis behandler kommunen søknader på to-tre måneder, så vi håper å være i gang med arbeidet i april eller mai, sier Sverdrup.

LES OGSÅ: Ema planlegger nybygg

Positivt

Han ser ikke bort fra at det kan komme negative merknader fra naboene i området.

– Noen har en tendens til å være litt negative til nye bygg, men vi håper folk kan se det positive i det. Bygårdene er ikke spesielt pene slik de står nå, så en renovering vil være et positivt løft for sentrum, sier Sverdrup.