– Jeg er dypt deprimert

Ordfører i Bergen, Trude Drevland, er dypt deprimert over Jens Johan Hjorts avgjørelse om å trekke seg som ordførerkandidat i Tromsø.

Ordfører i Bergen Trude Drevland  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Jens johan Hjort  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Jens Johan Hjort rystet hele nominasjonsvalget til Høyre i går da han annonserte at han ikke blir partiets ordførerkandidat under høstens valg.

– Dette er en trist dag. Jeg er dypt deprimert av det som skjedde i Høyre Tromsø, som jeg unner det beste. Og det beste er Jens Johan Hjort, sier Drevland.

Les også: Valgforsker: – En dramatisk uttalelse

Les også: Mener Hjort satte seg selv foran partiet

Personvalg er like viktig

– For et parti som Høyre er dette bare trist og jeg håper man setter seg ned i Tromsø nå for å bli enig i en bedre løsning enn det ble.

Hun beskriver forholdet til partikollega som strålende. Nå håper hun Høyre i Tromsø tar innover seg at et kjent ansikt er minst like viktig som politikken partiet står for.

– Politikken er alltid viktigst, men det går ikke an å se bort fra at personvalg i det moderne samfunn er minst like viktig som politikken vi utøver. Det er tragisk å gi en gavepakke til Ap når vi sitter med makten i en av våre flotte byer, som sier at hun ikke har godt nok kjennskap til resten av Tromsø Høyre til å foreslå en ny kandidat.

– Jeg håper at kloke Tromsø Høyre og kloke Jens Johan Hjort kommer til en minnelig løsning før de skal gjennom et nytt nominasjonsmøte. Jeg har tro på at dette kommer de til å finne en løsning på, men de må få pustet litt, sier ordføreren.

Les også: – Hjort sjokkerte alle

Les også: Ville «toppe laget» med ny byrådsleder

Har kontaktet Hjort

I etterkant av det Drevland beskriver som en dramatisk beskjed, har ordføreren hatt kontakt med Hjort.

– Jeg har gitt lyd fra meg og fortalt at jeg er kjempelei meg for resultatet. Tromsø og Høyre fortjener en styringsposisjon de neste fire årene, så får Arbeiderpartiet slite seg gjennom dette med det de har selv, sier Drevland som ønsker Tromsø Høyre lykke til i nominasjonsprosessen.

Les også: Jens Johan Hjort trekker seg